Özdilek

Kültür/Sanat

Kimse Donarak Ölmesin : 153

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

Büyükşehir, dondurucu soğuklarda üzücü bir olay yaşamamak için tüm ekiplerini seferber etti

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Avrupa’yı etkisi altına alan soğuk havaların ülkemizde de hissedilmeye başladığı bu günlerde Kocaeli’de sokakta kalan kimsesizlere el açtı. Büyükşehir Zabıta ekipleri kentin dört bir yanını karış karış tarayarak dışarıda kalan mağdur vatandaşları Barınma Merkezi’ne alınmasını sağlıyor.

HER YER TARANIYOR

Ailesi tarafından sokağa bırakılan ya da kalacak yeri bulunmayan kimsesiz vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi’nin adeta kimsesizlerin evi haline gelen Barınma Merkezi’nde koruma altına alınıyor. Havaların soğuması ile harekete geçen Büyükşehir Zabıta ekipleri, dondurucu soğuklarda üzücü bir olay yaşamamak için tren istasyonlarını, köprü altı barınakları, hastanelerin acil servislerini ve bankamatik köşelerini kontrol etti.

İRTİBAT NUMARALARI

Hastane ve tren istasyonunda güvenlik görevlilerini bilgilendiren zabıta ekipleri, dışarıda zor durumda kalan vatandaşlar için 153’ ü ve Barınma Merkezi’nin 324 90 60 numaralı telefonu aramalarını istedi. Ayrıca duyarlı vatandaşların sokakta kalmış vatandaşları aynı numaralardan Büyükşehir ekiplerine bildirmeleri istendi.

SICAK ORTAM SAĞLIYOR

Kimsesizlerin evi olarak geçen Barınma Merkezi, havaların soğuması ile yeni misafirlerini ağırlayacak. Bu kapsamda ön çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Zabıta ekipleri, havaların soğumasıyla harekete geçerek, gece gündüz vatandaşların dışarıda veya zor durumda kalması halinde kendilerini aramalarını istedi. 153’ü arayan vatandaşların bulundukları yerden alan zabıta ekipleri, vatandaşın bütün eksikliklerini gidererek barınacak sıcak bir ortam sağlıyor.

AİLE ŞEFKATİ

Büyükşehir Belediyesi’nin 2005 yılından itibaren sokakta kalan, kimsesiz vatandaşlara bir aile şefkatiyle sahip çıktığı Barınma Merkezi 6 yıldır birçok mağdur vatandaşı sokaklardan alarak hayata bağladı. Bir şekilde dışarıda kalan, kendisine kalacak yer bulamayan vatandaşlara kalıcı çözüm bulana kadar barınma merkezinde misafir eden Barınma Merkezi, Büyükşehir’in Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, Zabıta Ekipleri ile koordineli çalışıyor.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat