Özdilek

Siyaset

KILINÇ, PARTİLİ KADINLARLA BULUŞTU

CHP BAŞİSKELE KADIN KOLU BAŞKANI SEVİM İSLAMOĞLU VE BELEDİYE BAŞKAN ADAYI Av. AYSUN KILINÇ KADINLARA SEÇME VE SEÇİLME HAKKININ VERİLMESİNİN 79. YIL DÖNÜMÜNDE KADIN PARTİLİLERLE KAHVALTIDA BULUŞTU

5 Aralık 2013 Saat: 16:58
KILINÇ, PARTİLİ KADINLARLA BULUŞTU
KILINÇ, PARTİLİ KADINLARLA BULUŞTU

Chp Başiskele Kadın Kolu Başkanı Sevim İslamoğlu  ve Belediye Başkanı Aysun Kılınç  kadınlara seçme ve seçilme hakkının verilmesinin 79. Yıldönümünde kadın partililerle kahvaltıda buluştu. Çok sayıda kadın partilinin katıldığı kahvaltıda Başiskele Kadın Kolu Başkanı Sevim İslamoğlu basın açıklamasında bulundu.  Açıklamasında Mustafa Kemal Atatürk’ün “dünyada hiç bir milletin kadını ben Anadolu kadınından fazla çalıştım. Milletimi kurtuluşa ve zafere götürmekte Anadolu kadını kadar emek verdim diyemez!” sözü ile konuşmasına başlayan İslamoğlu, kadınların seçme ve seçilme hakkı almasının aşamalarını anlattı. Kadınlarımızın ancak birlikte mücadele ederek haklarını hayata geçirebileceğini söyledi. "Kadının değerinin ve haklarının örselenmediği nice 5 Aralıklara..." dileğiyle kadınlara seçme ve seçilme hakkı verilmesinin 79. Yıl dönümünü kutladı.

 

Başiskele Belediye Başkan Adayı Aysun Kılınç yaptığı konuşmada Türk Devriminin hedef kitlesinin kadınlar olduğunu aynı  nedenle de karşı devrimin hedefinin de kadınları toplumda etkisizleştirmek olduğunu söyledi.  Aysun Kılınç kadınların siyasette görünmez olduğunu rakamlar vererek ve çizelgeler göstererek açıkladı. “ kadın seçmen sayısı erkek seçmen sayısından fazla. Buna rağmen parlamentoda %14,4; belediye meclis üyeliklerinde % 4; belediye başkanlığında ise % 0,9 oranında temsil ediliyoruz. Seçmen gücünü örgütlü kadın gücüne çevirirsek eşit oranda temsil olanağına da kavuşuruz. Bu nedenle tüm kadınları CHP’de mücadele etmeye çağırıyorum. Tüm kadınları tüm yönetim kademelerine aday olmaya çağırıyorum” dedi.

Kahvaltıda kadınlar yaklaşan seçimlerle ilgili görüşlerini dile getirdiler. Büyük bir dayanışma ve coşku içinde geçen toplantı sonucunda çok sayıda kadının partiye üyelik başvurusunda bulunduğu görüldü.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat