Özdilek

Siyaset

Kılıçtaroğlu, 16 Şubat'ta İzmit'te

CHP İl başkanı Yalçın Kuşkan, 16 Şubat tarihinde sayın genel başkanımızında katılımıyla adaylarımızın tanıtım toplantısına katılacağını açıkladı.

4 Şubat 2014 Saat: 16:41
Kılıçtaroğlu, 16 Şubat'ta İzmit'te
Kılıçtaroğlu, 16 Şubat'ta İzmit'te

 Hemen ardından da ilçelere göre önseçim bilgilerini aktardı. Kuşkan, "
Darıca'da önseçim parti binasında ve 1700 üyenin oy kullanacak.
Gebze'de Eşrefbey İÖO'da 4000 bin üye oy kullanacak.
Körfez'de tütünçiftlik kültür merkezinde yaklaşık 1800 üye oy kullanacak.
Derince Sırrıpaşa Mahallesi İstiklal caddesi No 234/A'da oy kullanılacak olan üyesi 2500 olacak.
İzmit'te İzmit lisesi'nde yaklaşık 7000 üye oy kullanacak.
Kartepe Uzunçiftlik'te düğün salonu yaklaşık 1500 üye oy kullanacak.
Gölcük'te Merkez mahallesi Birinci Sokak Adanur işmerkezi No 17'de yaklaşık 1900 üye oy kullanacak.
Oy verme işlemi sabah 08.00'de başlayıp 17.00'de bitecek. Önseçimi Cumartesi günü yapmamızın sebebi oy sayımının rahat yapılabilmesi içindir. Her ilçede ikişer kişi olmak kaydıyla 7 ilçede toplam 14 arkadaşımız görev yapacak. Bir sandıkta en fazla 300 partili oy kullanabilecek. Tüzük gereği oy eşitliği halinde isim kura işlemi yapılacak.

Kartepe Gölcük, Derince ve körfez'de en az 9 en fazla 19 isim yazılabilecek. Diğer ilçelerde toplam sayının yarısı kadar ya da tamamı kadar isim yazılabilecek. Genel merkeze isimleri gönderdik ve isim listesi Perşembe akşamı elimizde olacak. Eğilim yoklaması yapılan ilçelerde kota ve kontenjan KBB başkan adayı ilçe belediye başkan adayı, il başkanı ilçe başkanı belirleyici olurken, Gebze'de sandıktan kim çıkarsa o meclis üyesi olacaktır.

AKP'yi seçim kuruluna şikayet ettiler ve kazandılar.

16 Şubat'ta tüm ilçede Büyükşehir belediye başkanları ile meclis üyeleri adaylarının tanıtımları yapılacak. 14.00'te başlayacak. AKP'nin duraklara ve bilboardlara koyduğu afişler konusunda ilçe seçim kurulu başvurumuzu olumlu buldu ve o afişler kaldırılacaklar ve biz yetkilileri göreve çağırıyoruz. Hukukçu arkadaşlarımız ile yaptığımız çalışmalar sonucu bu durum ortaya çıktı. Herkesin seçim takvimine uyması gerekiyor. Buna başbakanın da uyması gerekiyor. Duraklar kamusal alan olduğu için duraklardan kaldırılması konusunda saçım kurulu kararını bu yönde verdi.

Genel merkezin önseçim olupta bazı sorunlar yaşanan iller için geçerli olan kota ve kontenjan belirleme işlemi 1,3,5,7 değil yine eskisi gibi 2,4,6,8 gibi olacak.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat