Özdilek

Kültür/Sanat

Kılıçdaroğlu’ndan Yerel seçimlere hazırlanın talimatı

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kemal Kılıçdaroğlu’yla baş başa görüşen CHP İl Başkanı Yalçın Kuşkan, 1 Eylül’e kadar tatil yapıp, tatilden sonra da hemen yerel seçimlere hazırlanmaları konusunda talimat aldı.

 

 

CHP İl Başkanı Yalçın Kuşkan, geçtiğimiz gün genel merkezde 3 saat süren il başkanları toplantısı hakkında bilgi verdi. İl başkanlarıyla topluca görüştükten sonra tek tek odasında görüşmeye aldığını ifade eden Kuşkan, tüm il başkanlarına 1 Eylül`e kadar tatil yapıp yaklaşan yerel seçimlere hazırlanmaları konusunda talimat verdiğini söyledi. Kılıçdaroğlu`na Kocaeli`yi anlatan Kuşkan, en çok Kartepe, Başiskele ve Dilovası`nda zorlandıklarını ifade ettiğini söyledi.
 

2. Kategoride 1 sıra
Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu`nun  elindeki raporlara göre oyunu arttıran iller sıralamasında ikinci kategoride birinci olduklarını ifade eden Kuşkan, “Oyunu yüzde 8-10 arttıran birinci kategoriyle bizim gibi yüzde 5 arttıran ikinci kategori illeri saydı. Biz 5.30 oy artışıyla ikinci kategoride birinci sıradaydık. Genel başkanımız sandık sandık ilçe ilçe sonuçları değerlendirerek çeşitli sorular sordu. Verimli geçen bir toplantı oldu” dedi.
 

Bilmediğim neler var?
Kılıçdaroğlu`nun baş başa görüşmede “En çok nerelerde zorlandınız, nasıl bir çalışma yöntemi izlediniz, neden daha fazla oy alınmadı, Kocaeli`de neler oldu neler bitti, benim bilmediğim neler var?” gibi sorular sorduğunu dile getiren Kuşkan, “En çok Dilovası, Kartepe, Başiskele`de zorlandığımızı söyledim. Bazı sandıklarda AKP`ye kaymalar olduğunu açıkladım. Kocaeli`nin genel yapısını anlattım. Parti içi sorunlara değinmedik. Kılıçdaroğlu Türkiye ortalamasına göre bizden birkaç puan yüksek oy beklediğini söyledi” diye konuştu.
 

1 Eylül`e kadar tatil yapın
Genel Başkan`ın tüm il başkanlarına ‘sosyolojik olarak toplumun değerleriyle çatışmayın`, ‘saygılı olun` şeklinde uyarıda bulunduğu gibi tüzük değişikliğiyle ilgili çalışmaları da değerlendirdiğini söyleyen Kuşkan, “Tüzük değişikliklerini hazırladınız mı diye sordu. Tüm il başkanlarına 1 Eylül`e kadar tatil yapın. İyi dinlenin dedi. Kongre süreciyle ilgili bir şey konuşulmadı” ifadesini kullandı.
 

Adayları erken belirleyeceğiz
Kemal Kılıçdaroğlu`nun il başkanlarına yaklaşık 3 yıl sonra yapılacak yerel seçimlere iyi çalışmaları konusunda da talimat verdiğini kaydeden Kuşkan, sözlerini şöyle sürdürdü; “Bize ‘Adayları erken belirleyeceğiz. Ona göre çalışma yapın` dedi. Ancak şimdiden nasıl bir çalışma yapacağımızı adayları nasıl belirleyeceğimizi söylemedi. İlerleyen günlerde yapılacak toplantılarda daha ayrıntılı konuşulacak”

 

 

 

 

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat