Özdilek

Siyaset

Kılıçdaroğlu, Tarhan’a destek istedi

CHP Kocaeli İl Başkanlığı tarafından Gebze’de Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla düzenlenen mitinge yaklaşık 5 bin kişi katıldı. 13.30’da kürsüye çıkan Kemal Kılıçdaroğlu “Tahsin Tarhan yürekli bir insan.

14 Mart 2014 Saat: 18:00
Kılıçdaroğlu, Tarhan’a destek istedi
Kılıçdaroğlu, Tarhan’a destek istedi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP İl Başkanlığı tarafından organize edilen mitinge katılmak için Gebze Cumhuriyet Meydanı’na geldi. Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tahsin Tarhan ve Gebze Belediye Başkan Adayı Yakup Yılmaz’a destek olmak için ilimize gelen Kılıçdaroğlu için Gebze’de hazırlıklar bir gün öncesinde başladı. CHP İl Gençlik Kolları üyesi yaklaşık 50 kişilik bir grup tarafından miting için hazırlanan alanda güvenliği İl Emniyet Müdürlüğü’nde görevli 500 polis, CHP İl Başkanlığı tarafından görevlendirilen 10 özel güvenlik görevlisi ve 30 parti görevlisi sağladı.


BOZUK PARALARA EL KONULDU

13.30’da başlayan miting için Gebzeliler saat 12.00’da alana alınmaya başlandı. Yoğun güvenlik önlemleri altında gerçekleştirilen mitingde alana giren vatandaşların bozuk para ve çakmaklarına da el konuldu. Gebze Belediye Başkanı Yakup Yılmaz’ın sabah saatlerinden itibaren denetlediği alana ilk gelen isim Dilovası Belediye Başkan Adayı Ercan Dalkılıç oldu. Dalkılıç’ın ardından Kandıra Belediye Başkan Adayı İsmail Sarıca ve Başiskele Belediye Başkan Adayı Aysun Kılınç Cumhuriyet Meydanı’na geldi. Saatler 13.30’u gösterdiğinde Cumhuriyet Meydanı’nda yaklaşık 5 bin Gebzeli vardı. Genel Başkan Kılıçdaroğlu ise saat 14:00’te miting alanına geldi.


KILIÇDAROĞLU 14.00’TE GELDİ

Geniş güvenlik önlemleri altında mitingi gerçekleştireceği alana gelen Genel Başkan Kılıçdaroğlu, partililer tarafından sloganlarla karşılandı. Kemal Kılıçdaroğlu’na genel merkez yöneticileri Sezgin Tanrıkulu, Yakup Akkaya ve Gürsel Tekin eşlik etti. Kılıçdaroğlu sahneye çıkmadan önce İl Başkanı Yalçın Kuşkan, Haydar Akar ve Mehmet Hilal Kaplan, genel başkan yardımcıları ve misafir vekiller anons edilerek miting alanındaki halkı selamladı. Son olarak da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve eşi Selvi Kılıçdaroğlu sahneye geldi. Eşiyle birlikte Gebzelileri selamlayan Kemal Kılıçdaroğlu daha sonra AKP hükümetini eleştiren ve yaklaşık 45 dakika süren çok sert bir konuşma yaptı.


NEDEN GEBZE?

Kılıçdaroğlu konuşmasına mitingi neden kent merkezi olarak bilinen İzmit’te değil de Gebze’de gerçekleştirdiklerini açıklayarak başladı. Genel Başkan Kılıçdaroğlu, “Merak ediyorsunuzdur şimdi bu mitingi neden Gebze’de yaptığımızı. Gebze binlerce hatta onbinlerce işçinin çalıştığı, alın teri döktüğü bir bölge. Bir sanayi ilçesi. Biz istedik ki alın terinin merkezi olan Gebze’de Gebzelilerle, Kocaelililerle buluşalım. Kocaeli’nin sorunlarını emeğin merkezinde tartışalım” dedi. Bu sırada konuşması “Başbakan Kemal” sloganları ile kesilen Genel Başkan, “İnşallah bir dahaki sefere Gebze’ye Başbakan olarak geleceğim” ifadelerini kullandı.

 

TARİH YAZMAYA HAZIR MISINIZ?

Kılıçdaroğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: “Kocaeli tarih yazmaya hazır mı? Beraber yapacağız. En büyük güvencem sizsiniz. Gebze son 15 yılda en hızlı gelişen ilçelerimizden birisi. Neredeyse Kocaeli nüfusunun yarısından fazlası burada yaşıyor. 81 ilden göç alan bir ilçemiz Gebze. Gebze’de bütün yurttaşlarımız hoşgörü içerisinde yaşıyoruz. Ben buradan söz veriyorum, Türkiye’yi de Gebze gibi kardeşçe yaşanan bir ülke yapacağım. İnsanımı, ülkemi seviyorum. Bana oy versin vermesin bütün vatandaşımı baş üstünde taşımaya hazırım. Hiçbir zaman yurttaşlarım arasında ayrı gayrı yapmadım. Demokrasiye inanıyorum.


SİRMENLERİN KENTİ

İsteyen istediği partiye oy verebilir. Bana oy verin vermeyin asla ve asla ayrımcılık yapmayacağım. Sizden üretmenizi istihdam yapmanızı istiyorum. Görüşlerinize göre ayrım yapmayacağım Bütün sanayicileri kucaklayacağım. Burada bir aday arkadaşımız var. Kendisi sanayici, yürekli bir insan. O, ‘İşsizliği bitireceğim’ dedi. Soruyorum 12 yıldır AKP’lilerden böyle bir şey duydunuz mu? Burası Leyla Atakanların Sefa Sirmenlerin kentidir. Uzun yıllardır hizmet verdiler. Kocaeli çağdaş bir kent olacak.


DEVLETİ SOYAN ÇETE

Biz AKP hükümetinin işsizlik sorununu çözmediği alüminyum çalışanlarının sorunlarıyla ilgileneceğiz. Size söz veriyorum. Hiçbir sorununuz kalmayacak. AKP’lilerin çocuğu işsiz değil. Ama vatandaşın çocuğu işsiz. Kocaeli’de çok fazla taşeron işçi var. CHP iktidarında taşeron işçiliği olmayacak. Bir kişinin güvencesi bir başka kişinin iki dudağı arasında olmayacak. Ben AKP hükümetini eleştiriyorum. Buna sakın AKP’ye oy veren yurttaşlar alınmasınlar. Devleti soyan bir çeteyi eleştiriyorsam AKP’ye oy veren vatandaşlarım bana hak versinler.” Konuşması sık sık sloganlarla kesilen Kılıçdaroğlu’na destek veren Gebzeliler özellikle “Hırsız Tayyip” sloganları ile Cumhuriyet Meydanı’nı adeta inletti.


UĞURLU KATILMADI

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu konuşmasının son bölümünden Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tahsin Tarhan’dan övgüyle bahsetti. Kılıçdaroğlu Tarhan için “O zenginliği de fakirliği de görmüş bir isim. Tırnaklarıyla kazıyarak bugünlere kadar geldi. Şimdi kendisi Kocaeli’ni güzelleştirmek için belediye başkanlığına aday oldu” diyerek Tahsin Tarhan’ı kürsüye davet etti. Kılıçdaroğlu, Tahsin Tarhan’ın ardından tüm ilçe belediye başkan adaylarını, Yalçın Kuşkan’ı ve milletvekillerini kürsüye davet ederek birlikte fotoğraf çekildi. Fotoğraftaki tek eksik isim ise Karamürsel Belediye Başkan Adayı Mustafa Asım Uğurlu oldu. Uğurlu’nun mitinge katılmama gerekçesi öğrenilemedi. Başkanlarla birlikte sahneden inen Kılıçdaroğlu parti otobüsüyle Gebze’de kısa bir tur atarak vatandaşları selamladı. Kılıçdaroğlu daha sonra kentimizden ayrıldı.
 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat