Özdilek

Siyaset

Kılıçdaroğlu, Önce Dilovası’nı, sonra İzmit’i salladı!

1 Ocak 1970 Saat: 02:33


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçadroğlu, Kocaeli’ne damgasını vurdu. Önce Dilovası’na gelen ve seçim otobüsünün üstünde halka seslenen Kılıçdaroğlu, burada büyük bir coşku ve sevgi gösterileriyle karşılandı. CHP Kocaeli milletvekili adayları Hurşit Güneş, Mehmet Hilal Kaplan ve Tuba Aydın ile birlikte seçim otobüsünün üstünde vatandaşlara, adayları kendilerine emanet ettiğini belirterek oy isteyen Kılıçdaroğlu, önce alandaki kadınlara seslenerek,''Size seçme ve seçilme hakkı veren CHP'dir. 13 Haziran'da iktidar olduğumuzda göreceksiniz size ekonomik güvence getiren parti de CHP olacak. Geliri olmayan ya da geliri asgari ücretin altında olan her hanede kadının banka hesabına her ay düzenli olarak en az 600 TL para yatıracağız'' şeklinde konuştu. CHP’nin adaylarını göstererek Dilovası halkından oy isteyen Kılıçdaroğlu, “Biz hiç kimseyi ötekileştirmeyeceğiz, ayrım yapmayacağız. Herkese hak ettiği hizmeti vereceğiz” diye konuştu. Daha sonra ise Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyet miting için İzmit’e hareket etti.
İzmit’te on binler alana sığmadı
İzmit Perşembe Pazarı’ndaki ‘Yoksulluk kader değildir’ mitingine katılan Kemal Kılıçdaroğlu, alanı tamamen dolduran on binlerce kişiye projelerini anlattı ve AKP hükümetini sert bir dille eleştirdi. Büyük bir coşku ve sevgi gösterileri ile karşılanan Kılıçdaroğlu için partililer sık sık ‘Başbakan Kemal’ sloganları attılar. Kılıçdaroğlu yaptığı konuşmada, "Artık bütün dünya CHP'yi görüyor. Mısır'daki sağır sultan dahi CHP'nin halkın partisi olduğunu biliyor. Yeni CHP emeğin partisidir. Yeni CHP alın terinin, demokratların partisidir. Özgürlük isteyenlerin, kadının, gençlerin partisidir. Sizin partinizdir. Recep'i düşerken göreceksiniz. Ondan hiç bir endişem yok. Önümüzdeki süreç içersinde Seçim kampanyası başlatıldığından bu yana ben AKP' nin gövdesini silkeliyorum. Dallarını silkelemek size ait. Söz mü? Yalnız dalları silkelerden dikkatli olun. Recep bey düşebilir" dedi. Kılıçdaroğlu, "Sabah kalkıyor Kılıçdaroğlu, öğlen, ikindi Kılıçdaroğlu. Rüyasında görüyor, kabus mu gördüm diyor, kan ter içinde uyanıyor. Sözde kimse karşısında duramazdı onun. Kimse mücadele edemezdi onunla. Ezberini bozduk, şifresini çözdük. Şimdi Recep eski Recep değil, ağzı bozuk bir Receple karşı karşıyayız. " diyerek Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'un üslubunu eleştirdi.

Allah’ına kurban Kocaeli

Kemal Kılıçdaroğlu konuşmasında, kalabalığa "Onlar derin devletin mitingini yapıyorlar. halkı toplayamıyorlar, yandaş fabrikaları kapatıp işçileri mitinge getiriyorlar. Biz devletin mitingini değil, halkın mitingini yapıyoruz. Sizi bu mitinge zorla getiren oldu mu?" dedikten sonra, "O zaman Recep beyi yine kızdıracağım. Allah'ına kurban Kocaeli" diye seslendi. Türkiye'de her 4 çocuktan birinin yatağa aç girdiğini söyleyen Kemal Kılıçdaroğlu, "21. yüzyılın Türkiye’sinde insanların açlıktan ölmesi doğal mı? 21. yüzyıl Türkiye’sinde 4 çocuğuna sabah kahvaltısı veremedi diye bir annenin intihar etmesi doğal mı? O zaman düşündük biz yoksulluğu tarihe gömeceğiz dedik. Aile sigortası getireceğiz. Her kadının hesabına her ay 600 lira banka hesabına para yatırıp onu namerde muhtaç etmeyeceğiz. Ben bunu söyledim ya, Recep beyin itirazı 'parayı nerden bulacaksın?' Bir insanın hayatı mı önemli yoksa para mı önemli? İnsanın hayatı her şeyin üstündedir. Ben açlığı bitireceğim diyorum, 'parayı nerden bulacaksın?' diyor. Yoksulluğu yeneceğim, bir çocuğun bile yatağa girmeyeceği güzel bir ülke kuracağım. İster çatlasın ister patlasın" bunu yapacaklarını söyledi.

Yandaşa var vatandaşa yok

Kılıçdaroğlu "Yandaşa gelince para var. Yedi sülalene gelince para var. Vatandaşa gelince 'parayı nerden bulacaksın?'. Benim için yandaş yok sadece ve sadece yandaş var. Her vatandaş bu ülkenin güzelliklerinden nasibini alacak. Her vatandaş huzur içinde evine gitmeli. Demokrasi özgürlüğü istiyorsak evinizin zilini sabah polis değil sütçü çalmalı. Ben annelerini çocuklarına süt içirip çıksın diyorum bana eski moda diyorlar. Bunu getireceğim, sütçü de kazanacak Türkiye de kazanacak. Çocukları yetiştirdiniz, bir baktınız şifreli sorular. Çocuğunuzun umutlarıyla oynayan AK Parti iktidarına oy verecek misiniz? 1 milyon 700 bin çocuğunuzun şaibeli sınavla hayatını söndüren AK Partiye oy verecek misiniz? Recep bey yine bozulacak. Üzülmesin, şifresini çözdük. Kimsenin üzülmesini istemem Recep bey de üzülmesin. Ama onu halkın oylarıyla demokratik yollarla sandıktan alacağız, sandığa gömeceğiz, demokratik yoldan yolcu edeceğiz. Diyor ki 'biz kefen giydik' Recep bey birisi sana kefen giydirecekse o kefenin karşısında önce Kemal kardeşin duracak. Bunlar para hastası. Biz insan sevgisini kazanmak istiyoruz, onlar para kazanmak istiyorlar. Aramızda dünya kadar fark var” dedi.

Oylar CHP’ye

Kılıçdaroğlu Başbakan olduğu takdirde atanamayan öğretmen de kalmayacağını, 1 yıl içinde bunu yapamazsa siyaseti de başbakanlık koltuğunu da bırakacağını söyledi. Kılıçdaroğlu, '1923'ü olmayanın 2023'ü de olamaz' pankartını okuyarak, "1923 Cumhuriyetin kurulduğu egemen olduğu yıl. Cumhuriyeti koruyacağız. Cumhuriyeti kuranlar şunu söyledi. 'Köylü milletin efendisidir' Bu alın terini yücelten bir söz. Geldik 21. Yüzyıla. Geldik Recep Tayyip'in yılına. Ne dedi köylü için. 'Ananı da al git" dedi. Ben de siz de bunları biliyorsunuz" diyerek köylülerden de oylarını CHP'ye vermelerini istedi

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat