Özdilek

Siyaset

Kılıçdaroğlu, Kocaeli’deki seçim sonuçlarından memnun değil

Yeyeninin düğünü için Kocaeli’ye gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kocaeli’deki seçim sonuçlarından memnun olmadıklarını söyledi.

15 Kasım 2015 Saat: 14:09
Kılıçdaroğlu, Kocaeli’deki seçim sonuçlarından memnun değil
Kılıçdaroğlu, Kocaeli’deki seçim sonuçlarından memnun değil

Düğünün ardından Başiskele’de bulunan Wellborn Otel’deki baloya katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin il yönetimi ve milletvekilleri ile bir araya geldi.

  CHP’deki kurultay hazırlıkları hakkında basına bilgi veren Kemal Kılıçdaroğlu, “Kurultay için imzalar toplanırsa bir sıkıntımız yok. Bizi diğer partilerle karıştırmayın. Hukukun gereği neyse onu yaparız. Eğer bir partinin kendi içerisinde demokrasi çalışmıyorsa o parti ülkeye demokrasiyi getiremez” dedi.

 

Yeni genel başkan adaylarını çıkarmanın zaten genel başkanın işi olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, “Bunu yapmadığınız takdirde siyaseti kısır bir alana sürüklemiş olursunuz. Biz siyasetin önünü açmak istiyoruz. İnsanlar siyasete katılabilmeli, düşüncelerini ifade edebilmeli. Önümüzdeki süreler içinde il kongrelerimiz olacak. Genel başkan adayları il kongrelerine katılacaklar. Düşüncelerini açıklayacaklar. Ne kadar güzel, bir bayram havası içinde kongremizi gerçekleştireceğiz. Yönetimde çok güzel değişiklikler olacak” dedi.

 Kocaeli’de neden ön seçim yapılmadığının  kendisine sorulması üzerine Kılıçdaroğlu, “Tüzüğümüzü zaten değiştirdik. Yüzde 85 ön seçim ön görmüştük. Koşullara bakılır, koşullar uygunsa tabi Kocaeli’de ön seçim de yapılabilir. Bizim ön seçim yapılacak veya yapılmayacak diye bir ön yargımız yok. Ama Kocaeli için farklı bir düşüncemiz vardı. Çünkü bölgesel dengeleri özellikle Kocaeli’de dikkate almak durumundaydık, o nedenle burada ön seçim yapılmadı. Ama önümüzdeki yıllarda ön seçim yapılmasın diye bir kuralımız yok” dedi.

 

“SEÇİM SONUÇLARINDAN MEMNUN DEĞİLİZ”

Kocaeli’nin seçim sonuçlarına da değinen Kılıçdaroğlu, “Seçim sonuçlarından memnun değiliz. Kocaeli’yi 1960’lı yıllardan beri biliyorum. Tanıyorum burada evlendim, düğünüm burada oldu. Dolayısıyla Kocaeli’nin emek ağırlıklı bir kent olduğunu da çok iyi biliyorum. Ama 1980 Askeri Darbesi’nden sonra Kocaeli’de çok şey değişti. Biz tekrar Kocaeli’nin emeğin haklarını savunan, alın terini savunan emekten yana tavrını bekliyoruz” dedi. Konuşmaların ardından Kılıçdaroğlu seçim sonuçlarını değerlendirmek üzere toplantıya geçti.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat