Özdilek

Ekonomi

Kibar Holding’in 5 şirketi ISO 500 listesinde…

Kibar Holding bünyesindeki Hyundai Assan, Assan Alüminyum, Assan Hanil Otomotiv, Assan Demir ve Saç Üretimi ve Assan Panel şirketleri İstanbul Sanayi Odası’nın (İSO) ‘Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu’ listesinde yer aldı.

9 Temmuz 2015 Saat: 17:05
Kibar Holding’in 5 şirketi ISO 500 listesinde…
Kibar Holding’in 5 şirketi ISO 500 listesinde…

Toplam 5 şirket 2014 yılında 7 milyar 135 milyon 620 bin 856 TL’lik üretimden satış geliri elde etti.

Otomotivden alüminyuma, paslanmaz çelikten sigortaya, gıdadan enerjiye farklı sektörlerdeki 23 şirketi ve 7 bini geçen çalışanıyla Türkiye’nin üreten grubu Kibar Holding’in 5 şirketi, İstanbul Sanayi Odası’nın (İSO) 2014 ‘Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu’ sıralamasında yer aldı.

Türkiye’nin en büyük ve Avrupa’nın ilk 10 alüminyum üreticisinden biri konumunda olan, üretiminin yüzde 70’ini sırasıyla Avrupa ve Amerika’ya ihraç eden Assan Alüminyum bu yıl listenin 55. sırasında yer aldı. Geçtiğimiz yıllarda listede bulunmayan ve Türkiye’de otomotiv sektörünün en önemli yan sanayi üreticisi olan Assan Hanil ise bu yıl 223. sırayla listeye girdi. Hyundai Assan, geçen yıla göre 12 sıra yükselerek ISO 500’de 13. sırada yer aldı. Kibar Holding’in 48 ülkeye ihracatı olan sandviç panel markasının sahibi Assan Panel 430, Assan Demir ve Saç Üretimi de listeye 469. sıradan giriş yaptı.

Konuya ilişkin olarak Kibar Holding CEO’su Tamer Saka; “Sanayi, ticaret ve hizmet sektörlerinde toplam 23 ana şirketimiz yaklaşık yarım asırdır Türkiye’ye ve dünyanın pek çok ülkesine ürün ve hizmet götüren bir grup olmanın heyecanını yaşıyoruz. Aralıksız devam ettiğimiz üretimimizle de her geçen gün büyüyen ekonomimizin bir parçası olmaktan büyük mutluluk ve gurur duyuyoruz. ISO 2014 ‘Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu’ listesinde 5 şirketimizle birlikte yer alarak daha da güçlendik. Sadece ‘Saç İşleme Ünitesi’yle yola başlayan grubumuzun geldiği bu noktayı hem kurumumuz hem de ülkemiz adına önemli bir gelişme olarak görüyoruz. Önümüzdeki yıllarda daha çok şirketimizle bu listede yer alabilmek hedeflerimiz arasında yer alıyor” dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat