Özdilek

Güncel

KESK Berkin Elvan’ı andı

KESK (Kamu Emekçileri Sendikaları Şubeler Platformu) Kocaeli Şubesi Gezi Parkı Direnişi’nde polisin attığı gaz fişeği ile başından yaralanan ve 269 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra önce ki gün yaşamını yitiren 15 yaşında ki Berk

12 Mart 2014 Saat: 18:01
KESK Berkin Elvan’ı andı
KESK Berkin Elvan’ı andı

Belediye İş Hanı önünde yapılan eyleme HDP Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nilay Etiler, HDP İzmit Belediye Başkan Adayı Metin Fırat, ÖDP Kocaeli İl Başkanı Osman Bahçeci, KESK’e bağlı sendika şube başkanları katıldı. Atılan “Devrim şehitleri ölümsüzdür”, “Berkin Elvan onurumuzdur” sloganlarının ardından KESK dönem sözcüsü, Eğitim-Sen Şube Başkanı Suca Omurca basın açıklaması yaptı.

“KATİLLERİN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ”

269 gün sonra yaşam mücadelesini kaybeden Berkin Elvan için Belediye İş Hanı önünde toplanan KESK Kocaeli Şubeler Platformu, sloganlar atarak Berkin Elvan’ı andı. Basın açıklamasını yapan Suca Omurca, “15 Haziran 2013 tarihinde Başbakan’ın ‘kahraman’ polisinin attığı bir gaz bombası ile yaralanıp 269 gün sonrasında hayatını kaybetti. Gezi direnişinin sembol isimlerinden Berkin Elvan’ı sonsuzluğa uğurlarken katillerinin peşini asla bırakmayacağımıza söz veriyoruz” şeklinde konuştu.

“GENÇLERİMİZ KATLEDİLDİ”

Sözlerine devam eden Omurca, “Yıllardır başta toplumun örgütlü kesimleri olmak üzere, halkın en temel taleplerine kulak tıkayan AKP hükümeti ve Başbakan, Gezi Direnişi ile birlikte yıllardır sesi kısılan, yok sayılan toplum kesimlerinin sesine kulak vermek yerine onlara her fırsatta hakaret etmiş ve güvenlik güçlerine yetki verilerek gençlerimizin katledilmesine neden olmuştur” ifadelerine yer verdi. Basın açıklamasının yapıldığı esnada öfkeli kalabalık yoldan geçen AKP seçim aracını yuhaladı. Toplanan kalabalık slogan attıktan sonra sorunsuz bir şekilde dağıldı. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat