Özdilek

Güncel

Kentsel dönüşüm mağdurları adalet istiyor

Çayırova İnönü ve Emek Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi için açılan davanın karar duruşması Kocaeli İdare ve Vergi Mahkemeleri'nde görüldü. Dava sonrası yapılan açıklamada vatandaşlar adalet istediklerini vurguladı.

30 Aralık 2014 Saat: 17:36
Kentsel dönüşüm mağdurları adalet istiyor
Kentsel dönüşüm mağdurları adalet istiyor

Çayırova ilçesi İnönü ve Emek Mahalleleri'nin kentsel dönüşüm projesi kapsamına alınmasına karşı olarak açılan davanın karar duruşması dün Kocaeli İdare ve Vergi Mahkemeleri'nde görüldü. Yaklaşık 2 bin nüfusa sahip Emek ve İnönü Mahallesi'nden yaklaşık 150 kişi mahkemeye geldi. Davaya CHP Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş, SP Çayırova İlçe Başkanı İlhami Bayrak, Çayırova İnönü ve Emek Mahalleleri Güzelleştirme ve Yaşatma Derneği üyeleri de katıldı.

 

“AYRICALIK GÖZETİLİYOR”

Hurşit Güneş, “Kentsel dönüşüm bölgedeki 370 dönüm 37 hektar gibi bir bölgede yapılıyor, ancak içerisinden büyük mal sahibi olanların 2 parseli çıkarılmış. Onlar kendi projelerini yapıyorlar. Kendi projelerini yapmaları mümkün değil. Çünkü kendileri bir proje yapıyorlarsa bölgede eşit bir kentsel dönüşüm projesi yapılmıyor yani ayrıcalık gözetiliyor demektir" dedi.


“BELEDİYE SORUMLU”

Çayırova Belediyesi'nin sorumluluğu üstünden atmaya çalıştığını da söyleyen Milletvekili Güneş, "Biz TOKİ ile anlaştık muhatabınız TOKİ diyor. Ancak böyle bir şey olamaz, Çayırova Belediyesi sorumludur. Belediye yaptığı sözleşmenin kendi seçmenlerinin lehine olup olmadığını korumak zorundadır” şeklinde konuştu.


“ADALET BEKLİYORUZ”

Çayırova İnönü ve Emek Mahalleleri Güzelleştirme ve Yaşatma Derneği Başkanı Murat Koca ise “2009'da oturduğumuz bölgeyi kentsel dönüşüme koymuşlar. Biz bunu 2013'te öğrendik. Büyükşehir Belediyesi ve Çayırova Belediyesi'ne gitmemize rağmen muhatap almadılar. Bunlar müteahhitle anlaşıp evlerimizi ipotek ettiler. Şimdi de bugün adalet ve hukuk için buradayız. Evlerimizi kesinlik vermeyiz. Bugün adalet bekliyoruz" diye konuştu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat