Özdilek

Siyaset

Kentin hayallerini çaldı

Düzenlediği basın toplantısı ile gündemi değerlendiren CHP Milletvekili Haydar Akar, İbrahim Karaosmanoğlu’na sert sözlerle yüklendi. Akar, Karaosmanoğlu’nun sözlerini tutmadığını belirterek, “Bu şehrin hayallerini çaldı” dedi

17 Mart 2014 Saat: 17:45
Kentin hayallerini çaldı
Kentin hayallerini çaldı

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, dün düzenlediği basın toplantısı ile genel ve yerel gündemi değerlendirdi. İl binasında gerçekleşen toplantıda konuşan Akar, CHP’nin 30 Mart’ta 13-0’lık skorla galip geleceğini söyledi. Başbakan’ı eleştiren Akar, “90 yıl boyunca bu kadar yalan söyleyen bir başbakan daha gelmedi” diye konuştu.

 

KOCAELİ’DE BİR İLK

Yerel gündemi de değerlendiren Akar, “Kocaeli’yi yönetenlerde vizyon yok” dedi. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı gibi ODTÜ mezunu olduğunu dile getiren Akar, “ODTÜ’lü olduğuma utandım. Bakan’ın, tapelerle ilgili bilimsel bir cevap vermesi beklenirken, o ‘Hissettim’ diyor” ifadelerini kullandı. Tarihte ilk kez yolsuzluğu aklama yürüyüşünün Kocaeli’de yapıldığına dikkat çeken Akar, “Bu belediyeler yüzünden, işçi kenti Kocaeli bunları da gördü” dedi.

 

KANUN TANIMIYORLAR

Parokat konusuna da değinen Akar, şöyle konuştu: “Bu kentte insanlardan haraç alınmaya başlandı. Mahkemenin yürütmeyi durdurma kararına rağmen, hükümet, kanun tanımaz tavrını değiştirmeyerek, Parkomatlara devam ediyor.”

 

KENTİN HAYALLERİNİ ÇALDILAR

Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’na da yüklenen Haydar Akar, şunları kaydetti: “Karaosmanoğlu, Kocaeli’nin hayallerini çaldı. 5 yıl önce vaat ettiği projelerin hiçbirini gerçekleştirmedi. Monorayı gören yok, Kocaeli’nin kendi havaalanı yok, 3 baraj yapacaklardı sözde. Kültür merkezleri Süleyman Demirel Kültür Merkezi etmiyor. Dağıttıkları tabletlerin neredeyse hepsi bozuk. Bu kente güzel bir lale devri yaşattılar.”

 

CENGİZ TOPEL’E SAHİP ÇIKALIM

Türkiye’nin birçok şehrinde olduğu gibi Kocaeli’de de bazı okullarda öğrencilerin sorgulandığını ifade eden Haydar Akar, “Velilere sesleniyorum, müfettiş geldiğinde okula koşun. Hatta haber verin, gerekeni yapalım” dedi. Cengiz Topel Havaalanı’na da değinen Akar, “Cengiz Topel’de sefer sayısı 7’ye çıkarıldı ve 35 liraya yolcu taşınıyor. Buna rağmen yolcu sayısı azalıyor. Yanlışlara rağmen Cengiz Topel’e sahip çıkalım” diye konuştu.

 

KENT SIKINTILI GÜNLER YAŞIYOR

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin, Türkiye’de geliri en yüksek belediyelerden biri olduğunu hatırlatan Akar, “Buna rağmen borcu en çok olan belediye. Avrupa’da da birinciyiz” dedi. Kocaeli’nin günü birlik projelerle yönetilemeyeceğini vurgulayan Akar, “Geleceğe dönük projeler lazım. Kocaeli, 30 Mart’tan sonra CHP ile kaliteli hizmetle tanışacak” dedi.

 

VALİ’YE UYARI

Seçimler konusunda yorumlarda bulunan Akar, “İzmit yüzde 60 ile CHP’nin. AKP kendi belediyelerini düşünsün. Yavaş yavaş hepsi gelmeye başladı. Bunlardan biri de Kocaeli” dedi. Okullarda öğrencilerin müfettişler tarafından sorgulanması konusunda Vali Ercan Topaca’yı da göreve çağıran Akar, “Gereği yapılmazsa, CHP iktidarı ile çocuklar değil, siz sorgulanırsınız” diye konuştu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat