Ekonomi

Kenti 380 kamera izliyor

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

Büyükşehir şehrin yoğun olarak kullanıldığı noktalara kent güvenliği için 380 kamera yerleştirdi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kentin güvenliğinin sağlanması için vatandaşların yoğun olarak kullandığı belli noktalara kameralar yerleştiriyor. Üst geçitler, Terminaller, İskeleler, Sekapark, ücretsiz otopark alanı noktalarına yerleştirilen kameralar 380 sayısına ulaştı. 2012 yılında sayısı ve kapsamı artırılacak çalışma için Kent Güvenlik Kameraları Koordinasyon toplantısı düzenlendi.

 

380 KAMERA MEVCUT

Büyükşehir Belediyesi, MOBESE sistemine alternatif olacak ve kendi bünyesinde yürüteceği kent güvenlik sistemini 2011 yılında hayata geçirmişti. Daha önce Kocaeli’deki halkın yoğun olarak bulunduğu yerlere yerleştirilen 59 kamera ile başlanan Keg- Kam adı verilen proje hızla genişliyor. Kent güvenliğini sağlamak amacı ile hayata geçirilen projede şu an için kamera sayısı 380’e ulaştı.  

 

KOORDİNASYON TOPLANTISI YAPILDI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı Bilgi Teknolojileri Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmanın kapsamı 2012 yılında daha da genişletilmesi planlanıyor. Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası’nda gerçekleşen Kent Güvenlik Kameraları Koordinasyon toplantısında bu çalışmalar hakkında bilgi paylaşımı yapıldı. Toplantıya Kocaeli’de faaliyet gösteren kamera güvenlik firmaları ile Büyükşehir İletişim Ağları Servisi İletişim Ağları personelinden Bilgisayar Yüksek Mühendisi Hüseyin Çit, Şenol Bilgin, M. Salih Küçük, M. Baki Şerifağaoğlu katıldı.

 

2012’DE 300 KAMERA DAHA

Halkın güvenliğini sağlayacak proje hakkında görüş alışverişi yapılan toplantıda son teknolojik gelişmeler hakkında bilgi paylaşımında bulunuldu. Büyükşehir Belediyesi Bilgi Teknolojileri Şube Müdürlüğü İletişim Ağları Servis Şefi, Bilgisayar Yüksek Mühendisi  Hüseyin Çit şu an için kentin önemli noktalarına 380 kamera yerleştirdiklerini bu sayının 2012 yılı içinde 300 adet daha artırılmasının planlandığını belirtti.    

 

ÖNEMLİ NOKTALARA KURULDU

Büyükşehir Belediyesi’nin altyapısı ile hazırlanan sistemdeki kameralar Adnan Menderes, Mimar Sinan, Turgut Özal, Seka gibi üst geçitlerde, Terminaller, Deniz Ulaşım ve İskeleler, Sekapark, ücretsiz otopark alanı,

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat