Özdilek

Ekonomi

Kent Konut bilirkişi incelemesinde

Kent Konut’un Yuvam Akarca bölgesinde yaptırdığı konutların ihalesindeki usulsüzlükler nedeni ile açılan dava bilirkişi incelemesi talebi ile 2 Ekim’e ertelendi

17 Haziran 2014 Saat: 17:42
Kent Konut bilirkişi incelemesinde
Kent Konut bilirkişi incelemesinde

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin yan kuruluşlarından olan Kent Konut A.Ş.’nin Yuvam Akarca bölgesinde yaptırdığı Yıldız Konutları'nın ihalesinde resmi belgede sahtecilik, görevi kötüye kullanma ve dolandırıcılık iddiasıyla aralarında eski Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri, şimdiki Rize Valisi Ersin Yazıcı ve Kent Konut yöneticileri ve Haldız firmasının sahibi Macit Haldız'ın da bulunduğu 19 kişi hakkında Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açılmıştı. Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, sanık Tarık Altınakar dinlendi.

“İMZA YETKİM YOK”

Mahkemeye ifade veren sanık Altınakar, hakkındaki suçlamaları reddederek, “İş bitirme belgesini imzalama yetkim yok. 2008’de Hereke Belediyesi tarafından verilen belgeyi, duruşmada öğrendim” dedi. İş bitirme belgesinin hazırlandığı dönemlerde, Körfez Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nde İnşaat Mühendisi olarak görev yapmakta olduğunu vurgulayan Altınakar, “Belgeyi kimin hazırladığını bilmiyorum Ancak iş bitirme belgesini Yapı Kontrol Müdürlüğü verir” diye konuştu. Altınakar, Kent Konut ihalesi ile ilgisinin olmadığını söyledi.

BİLRKİŞİ İNCELEYECEK

Sanığı dinleyen mahkeme heyeti, ihale mevzuatından anlayan 3 kişilik emekli Sayıştay denetçilerinin görevlendirilmesine hükmetti. Mahkeme, bilirkişi heyetinden, dosyada adı geçen sanıkların görev sorumluluk tespiti yapmasını, ihalede kamu zararı olup olmadığını ve varsa bu zararın miktarının araştırılıp, rapor haline getirilmesini istedi. Duruşma, 2 Ekim tarihine ertelendi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat