Özdilek

Ekonomi

Kent Kart Öğrencilerden Para Basıyor

Her eğitim döneminde olduğu gibi Kent Kart adlı ulaşım şirketi Kocaeli Üniversitesi öğrencilerinden her yıl olduğu gibi bu yıl da para basmaya devam ediyor.

18 Eylül 2013 Saat: 13:36
Kent Kart Öğrencilerden Para Basıyor
Kent Kart Öğrencilerden Para Basıyor

On binlerce öğrencisi bulunan Kocaeli Üniversitesi, neredeyse kent merkezi nüfusu kadar bir sayıda öğrencisiyle Kent Kart’ı adeta finanse eder hale geldi.

   KARTTA ON TL İNDİRİM YAPILMIŞ.

 Bu yıl Kocaeli Belediyesi ve Kent Kart yetkilileri maliyeti neredeyse 1 TL tutan ve buna rağmen önce 20 TL’den daha sonra da 10 TL’den satmaya karar verdikleri ulaşım kartlarını piyasaya arz ettiler. Böylece bu yıl kentte gelmesi beklenen 15 bin kadar yeni öğrencinin olmazsa olmazı olarak görülen ulaşım kartları sayesinde kent kartın sadece öğrencilere satılan kartlardan 1.5 milyon TL gelir elde edeceği tahmin ediliyor. Vatandaşın doldurttuğu kartlardan edinilen yıllık gelir miktarının ise tahmin bile edilemediği ortaya çıktı.

     ÖNCE ÖDE, SONRA KULLAN SİSTEMİ

 Vatandaşlardan yolculuk ücretini peşin bile değil önce alan Kent Kart firması, sizin doldurma miktarınızı bir günde harcayamama durumunu da kullanarak peşin ödemeleri yapılan tüm miktarı kullandığı da belirlendi.

 KENT KART’IN KART MALİYETİ 1 TL,

BELEDİYEYE SATIŞI 8 TL;

KBB’NİN VATANDAŞA SATIŞI 10 TL.

 Kent Kart’la Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin aralarında yaptığı anlaşmaya göre, Kent Kart sadece 1 TL’ye mal ettiği kartları Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne 8 TL’ye sattığı ortaya çıktı. Kent Kart’tan 8 TL’ye aldığı kartları öğrencilere ve vatandaşa 10 TL’ye satan KBB’de verdiği hizmet karşılığında ikinci bir kez para kazanıyor. Kent Kart’la yapılan anlaşma gereği kazanılan paradan belli bir yüzde alan KBB birde kartlardan para kazanıyor ve pişkinlik yapıp iyilik yapmış gibi, “Vatandaşa 20 TL’den satacaktık ama indirim yapıp 10 TL’den arz ettik” diyebiliyorlar. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat