Özdilek

Ekonomi

Kent Gıdada Kararlılık ve Çoşku Var

Gebze’de kurulu bulunan Mondelez Internatıonal şeker ve çikolata fabrikasında işveren ve işçi sendikası arasında toplu iş sözleşmelerinin tıkanması ile greve çıkan davalarına inanmış işçilerin fabrika önündeki bekleyişleri bugün

21 Temmuz 2014 Saat: 11:06
Kent Gıdada Kararlılık ve Çoşku Var
Kent Gıdada Kararlılık ve Çoşku Var

Kent Gıda olarak bilinen ve kısa bir süre önce satılarak el değiştiren Tek Gıda İş sendikasına örgütlü 800 işçinin çalıştığı Gebze’de kurulu bulunan Mondelez Internatıonal şeker ve çikolata fabrikasında işveren ve işçi sendikası arasında toplu iş sözleşmelerinin tıkanması ile greve çıkan davalarına inanmış işçilerin fabrika önündeki bekleyişleri bugün 7.gününde.

 

SENDİKA VE İŞÇİLER KARARLI

Tek Gıda İş Sendikası üyesi Mondelez Internatıaonal’da (Kent Çikolata Fabrikası) fabrika önünde nöbet tutan ve işçiler aileleri ve çocukları ile beklemeye devam ediyor. Tek Gıda İş Sendikası İstanbul ve Gebze şubesi başkanı Zeynel Öztaş ve şube yönetimi işçilerin birlikteliği için fabrika önünde gelişmeleri yakından takip ediyor. Tek Gıda İş Sendikası İstanbul Anadolu yakası şube başkanı ve genel merkez örgütlenmeden sorumlu başkan Yunus Durdu işçiler ile birlikte atılan  sloganlar ile işverene karşı güçlü olduklarını gösteriyor. Fabrika önünde grevin kendi lehlerine sonuçlanmasını bekleyen işçiler Davul Zurna eşliğinde halaylar çekip eğleniyor.

KNOR İŞÇİSİ YALNIZ BIRAKMIYOR.

Tek Gıda İş Sendikası Gebze şubesine örgütlü aynı bölgede faaliyet gösteren Besan-Knor Çorba fabrikası işçileri iş çıkışlarında işyeri baş temsilcisi Servet Yeşilkaya önderliğinde grevdeki Mondelez  işçilerini ziyaret ederek destek veriyor.

 

NHA-Özden DEMİRCİ

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat