Özdilek

Turizm

Kent Bayramlaşması Sönük Geçti

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

Kent Bayramlaşması Dolphin’de gerçekleştirildi. Sivil toplum kuruluşlarının protesto ettiği Kent Bayramlaşması'na katılım beklenen oranda olmadı. Asker, yargı, siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin katılmadığı bayramlaşmada Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün ise konuşmak yerine katılanlarla sohbeti tercih etti. Bu bayramlaşmada ilk kez KYÖD, düzenleyenler adına konuşma yaptı. 

 

KATILIM DÜŞÜK OLDU

Yunus Emre Kültür Merkezi’nin önünde yapılan bayramlaşmaya Vali Ercan Topaca, Bilim Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Emniyet Müdürü Yusuf Çalkavur, AKP, SP, DP'li yöneticiler, belediye iştiraklerinin yöneticileri, ilçe belediye başkanları, Kent Konseyi ve programı protesto etmeyen sivil toplum kuruluşları katıldı. CHP, MHP’yle birlikte bayramlaşmayı protesto eden Sivil İnisiyatif Platformu da katılmadı. Sendikalardan ise sadece Petrol-İş ve Belediye-İş katılım sağladı.

 

BİRLİK ÇAĞRISI

Programının açılış konuşmasını yapan KYÖD Başkanı Hakan Tanta, bayramlaşmaların birlik ve beraberliğin pekiştirilmesi açısından önemli olduğunu vurguladı. Yüzyıllardır birlikte yaşayan Türkiye’deki halkların dış güçlerin oyununa gelmeyeceğini Van depreminde ve 24 şehidin cenazelerinde gösterdiğini belirten Tanta, tüm kentin bayramını kutladı. Bütün günlerin bayram gibi coşkulu ve bir arada geçmesini temenni eden İbrahim Karaosmanoğlu da birlik ve beraberliğin önemine değindi. 

 

ERGÜN KONUŞMADI

Bayramlarda insanların birlik, beraberlik ve dostluğu pekiştirdiklerini söyleyen Vali Ercan Topaca, ülkenin sıkıntılı bir sürecin içinde geçtiğini ancak Van depreminde bu sıkıntılı sürecin üstesinden gelen adımlar atıldığını kaydetti. Bayramlaşmalarda önemli olanın insanların birbirine bakması ve sohbet etmesi olduğunu vurgulayan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, “Konuşmak yerine selam vermeyi tercih ediyorum” diyerek konuşmasını bitirdi ve kentlilerle bayramlaştı.

 

HATIRA FOTOĞRAFI ÇEKİLDİ

16. Kent Bayramlaşması programı, her yıl olduğu gibi hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi. Öte yandan müzik dinletisi ile başlayan törende hoş geldin ikramı olarak çikolata ve kolonya sunuldu. Bayramlaşmanın ardından 2000 kişilik etli pilav, ayran, tatlı, çay, su ve pişmaniye ikramı yapıldı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat