Özdilek

Siyaset

‘Kelebekler Özgürdür’

Cumhuriyet Halk Partisi İl Kadın Kolları Başkanlığı kadına karşı şiddettin her geçen gün arttığını vurgulayarak, Dominik Cumhuriyeti’nde katledilen kadınlar için bir açıklama gerçekleştirdi

23 Kasım 2013 Saat: 21:34
‘Kelebekler Özgürdür’
‘Kelebekler Özgürdür’

Cumhuriyet Halk Partisi İl Kadın Kolları Başkanlığı, 1960 yılında Dominik Cumhuriyeti’nde katledilen ve Dünya’da “Kelebekler” adıyla anılan Mirabel Kardeşler için anma düzenledi. Açıklamayı okuyan İl Kadın Kolları Başkanı Sevim Zerrin Özer, “Dünyanın dört bir yanında kadınlar, bu günün anısına Toplumsal Cinsiyet Eşitsizliği’ne, ayrımcılığa, şiddete ve savaşa karşı kadın dayanışmasını örgütlüyor ve seslerini yükseltiyorlar” dedi.  Kadın Kolları MKYK üyesi Hamiyet Göksu, İl Kadın Kolları Başkanı Sevim Zerrin Özen, İzmit İlçe Kadın Kolları Başkanı Aliye Hale Meriç ve çok sayıda partilinin katıldığı açılamada kelebekler özgürdür mesajı verildi.

Ülkemizde son yıllarda kadına yönelik şiddette büyük bir artış olmuş, öldürülen kadın sayısı 2012 yılından 165 iken 2013’ün ilk 10 ayında bu sayı 168’e çıkmıştır. Türkiye’de evli kadın nüfusunun yüzde 39’u fiziksel şiddete, yüzde 15’i cinsel şiddete, yüzde 44’ü duygusal istismara maruz kalmaktadır. Cinsel saldırıya uğrayan kadınlardan çoğu korku, baskı gibi gerekçelerle şikayetçi dahi olmamıştır. Öldürülen her 2 kadından biri kendi hayatına dair bir karar vermek istediği için öldürülmüştür” ifadelerini kullandı.

Kadınların, kadın oldukları için şiddetin her türlüsüne maruz kaldıkları söyleyen Özen, “Biz kadınlar değişik biçimde şiddete uğruyoruz. Doğurganlık üzerine kurulan baskılar kız ve erkeklerin aynı evde yaşadıklarında denetim altına alınmak istenmeleri çocuk gelinlerin gittikçe artan sayısı baskıcı iktidarların ve ideolojilerin ortak yanıdır. Bireylerin bedenleri ve hayatları üzerinde en yüksek düzeyde denetim kurarak rejimi inşa etmeye çalışan bu düzeni reddediyoruz. Belleğimizi diri tutmak ve bize dayatılan bunca şeyin altında ezilmemek için ‘böyle gelmiş böyle gider’ diyenlere karşı ‘yeter artık’ diyen kadınların yaşamlarını kendi yaşamlarımıza katıyor ve ‘kelebekler özgürdür’ diyoruz” dedi.

İl Kadın Kolları Başkanı Sevim Zerrin Özer’in ardından söz alan Kadın Kolları MKYK üyesi Hamiyet Göksu, öğretmenler gününe dair değerlendirmelerde bulundu. Göksu, “Hepinizin bildiği gibi bugün öğretmenler günü. Ama öğretmenler gününü kutlamak için bir gerekçemiz yok. Geçtiğimiz günlerde Kocaeli Üniversitesi’nden mezun olup atanamayan bir öğretmen arkadaşımız dahaintihar etti . 320 bin öğretmenin atanamamaktan kaynaklanan sorunları ele aldığımız öğretmenler günün kutlamanın bir anlam ifade etmediği açıktır. Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidarında bütün öğretmenlerimizin atamalarının kendi formasyonları da yapılacağı müjdesini vermek istiyorum. Bugün şiddete uğrayan kadınlar, yarın atanamayan öğretmenler olarak hepimizin AKP’ye karşı mücadele etmek için çokça nedenimiz var” dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat