Özdilek

Kültür/Sanat

KBFT’nin İstanbul müzeler turu objektiflere yansıdı

Kocaeli Bağımsız Fotoğrafcılar Topluluğu’nun İstanbul tarih ve müzeler turu objektiflere yansıdı.

2 Nisan 2022 Saat: 23:19
KBFT’nin İstanbul müzeler turu objektiflere yansıdı
KBFT’nin İstanbul müzeler turu objektiflere yansıdı

KBFT’nin İstanbul müzeler turu objektiflere yansıdı

Sabah 07.00 de Eski Perşembe pazarı önünden start alan yolculuk, İstanbul Yarı Maratonu nedeni ile bazı yolların trafiğe kapatılması sonucu, alternatif bir yoldan Beyazıt Meydanında son buldu.

  Beyazıt Meydanından yürüyüşe geçen KBFT Üyeleri önce Çemberlitaş ve Tarihi Çemberlitaş Hamamını fotoğrafladılar.

Piyer Loti semti hakkında doğru bilgileri aldıktan sonra ŞEREFİYE SARNICI na yönelen grup, gördüğü manzara karşısında şaşkınlıklarını gizleyemedi. Ambians müthişti.Model eşliğinde bol bol fotoğraf çalışması yapan gurup üyeleri daha sonra AT MEYDANI’na geldiler. At meydanında, Alman Çeşmesi ve Dikilitaş hakkında bilgi sahibi oldular ve fotoğraflayarak o anları ölümsüzleştirdiler.

Blu Mosque olarak da bilinen (Mavi Cami) SULTANAHMET CAMİ’sine gelen gurup yoğun turist akını ile karşılaştı. Büyük bir bölümü de tadilatta olan Camiye giren gurup üyeleri kalabalıktan ve fotoğraf çekememekten şikayet ettiler. Daha sonra AYASOFYA CAMİİ KEBİRİ ziyaret eden gurup üyelerinin  aynı şikayetleri burada da devam etti….Fotoğraf çekememek ve kalabalık…….

Tarihi Sultanahmet Köftecisinde karınlarını doyuran ekip,TOPKAPI SARAYINA YÖNELDİ..

Bazı bölümlerinde Müze kartın bile geçmediği Saray ziyaretinde, Bol bol fotoğraf çektiler.

4 avludan oluşan saray bahçesi ve içindekiler ,Osmanlı İmparatorluğunun  Saltanatını ve Yaşam Tarzını gözler önüne seren, büyük bir zenginlik ve şaşaa’yı anlatmaktaydı.

Aya İrini,Eski Şark Eserleri Müzesi,İstanbul Arkeoloji Müzesi,Çinili Köşk Müzesi,Devai Kasrı,Topkapı Saray Müzesi,Topkapı Harem Müzesi ve Sofa Camii görülenler arasındaydı.

4 saatlik verilen zaman içinde gurup üyeleri dilediğince gezip,arzu ettiği yerleri fotoğrafladı.

Daha sonra toplanan KBFT Üyeleri Saraydan çıkarak SOĞUKÇEŞME sokağında fotoğraf çekip,GÜLHANE PARKI’na girdiler.Yol boyunca durmadan fotoğraf çeken grup.Havanın da güzel olmasından istifade ederek güzel bir günü SARAYBURNU’nda deniz havası alarak tamamladılar….

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat