Özdilek

Turizm

KBB Denizuçakları hava ulaşımı seferlerine başlıyor

KBB'nin altyapı desteği verdiği Seabird havayolları Kocaeli-Haliç (Ist) arasında deniz uçakları ile gerçekleştireceği uçuşlar için son hazırlıklar tamamlanmak üzere.

17 Aralık 2013 Saat: 14:51
KBB Denizuçakları hava ulaşımı seferlerine başlıyor
KBB Denizuçakları hava ulaşımı seferlerine başlıyor

02 Ocak'ta başlayacak oyan seferler sayesinde İzmit Merkez'den yola çıkan müşteriler 22 dakika da Haliç Limanındaki iskeleye yanaşacaklar ve İstanbul'un merkezine inmiş olacaklar.

KBB basın danışmanı Ömer Polat, "deniz uçağı ile İzmit-İstanbul seferlerinin başlaması için burada toplandık. 2005 yılında başlattığımız deniz unı ile kontrol sistemi sayesinde ülke deniz uçağı ile tanışmış oldu. Bakanlıklar nezdinde bu işe kalkışan firmayı kutluyorum" şeklinde konuştu.

Seabird Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kürşad Arusan, "Kocaeli-Haliç uçuşları Türk havacılığı ve deniz-kara entegre hava taşımacılığında Bursa-Haliç projesinden sonra önemli bir model olacaktır. Geçtiğimiz günlerde İstanbul-İzmit arasında bir demo uçuşu yaptık ve çok başarılı oldu. KBB deniz uçakları ve sistemlerine yabancı olmayan bir belediye ve onlarım bize verdiği altyapı desteği sayesinde bu alternatif hava taşımacılğını halkımıza sunmayı hedefledik" dedi.

Kürşad Arusan, "2010 da şirketimiz ülkenin neredeyse dört bir yanına uçmaya başladık. 1600' ün üzerinde uçuş ve 17 bin yolcu taşıyoruz. Hedefimiz deniz havacılığını birçok noktaya yaymak. 6 uçağımızda başladık ve 4 aktif uçağımız var. Ilk ticari uçuşumu buradan istanbula 2 Ocak tarihinde başlayacak. Ilk bilet satışlarımız 18 Aralık tarihinde başlatıyoruz. Müşterilerimiz Internet sitemizden bilet satım alabilirler. Üç kategori biletimiz var. Iade imkanlar var. 97-117-157 TL arasında değişen bilet fiyatlarımız vardır. Haliçteki terminalimize inecektir. Hafta içi beş gün sabah  saat 07.00 ile 16.45 'te olmak üzere iki sefer sayımız olacak. Gölleri bozulacak için izin bekliyoruz. Talep olursa haftasonu ve öğle saati uçuşlarına da başlayacağız.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile ihale sonuçlandığında üç yıllık bir kiralama sözleşmesi imzalayacağız. Kira miktarını KBB belirleyecektir. 19 kişilik uçaklarımızı 18 kişilik yolcu sayısı ile sefere çıkaracağız. Fiyatlarımızın değişkenliği son dakika, bilet iptali ve bilet parasinin tamamını geri ödeme kategorilerini kapsamaktadır.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat