Özdilek

Siyaset

Kayyum Belediyelerinde sadece Ak Partililer işe girebiliyor

Urfa'da kayyum atandıktan sonraki İŞKUR yerleştirmelerinde yalnızca AKP'lilerin yer alması dikkat çekti...

27 Ekim 2018 Saat: 00:25
Kayyum Belediyelerinde sadece Ak Partililer işe girebiliyor
Kayyum Belediyelerinde sadece Ak Partililer işe girebiliyor

Kayyum Belediyelerinde sadece Ak Partililer işe girebiliyor

Kayyum Belediyelerinde sadece Ak Partililer işe girebiliyor Urfa'da kayyum atandıktan sonraki İŞKUR yerleştirmelerinde yalnızca AKP'lilerin yer alması dikkat çekti. Kayyum Belediyelerinde sadece Ak Partililer işe girebiliyor detaylar haberimizde…

 “Her alınan işçi AKP yöneticilerinin yakınları”

Urfa'nın Viranşehir ilçesine 2017 yılında atanan kayyumdan sonra işten çıkarılan işçilerin yerine 'kura' yöntemiyle işe alınan işçilerin tamamı AKP çalışanı, üyesi ya da yöneticilerinin yakınlarından seçilmeye başlandı.

“Kayyumun çıkardığı işçiler yerine alınan bu işçiler…”

Son iki yıldır belediyenin park bahçe, temizlik ve peyzaj işleri için 300'ün üzerinde alınan işçiler hiç değişmezken, kayyumun çıkardığı işçiler yerine alınan bu işçiler, 'kura' ile belirleniyor denilse de, söz konusu kuradan hep aynı kişilerin çıkması dikkat çekti.

“Sandık başında AKP’liler bekliyor”

Mezopotamya Ajansı'nın (MA) haberine göre, yapılan kura seçimlerinde sandık başında prosedür gereği İŞKUR şube müdürünün sandık başında olması gerekirken, AKP 25. ve 26’ncı dönem kent milletvekili Mehmet Akyürek’in yeğeni Kadir Akyürek bekletildi.

“ Alımların tümü AKP ilçe teşkilatının istediği gibi”

Son yapılan kura çekimlerinde de alımların tümünün AKP ilçe teşkilatında görev yapan veya yöneticilerin yakınları olduğu belirtildi.

İsyan noktasına gelen uygulamalara dayanamayan İŞKUR görevlisi konuştu:

İŞKUR Müdürlüğü'nden ismini vermek istemeyen bir görevli, İŞKUR Müdürlüğü’nün AKP’li yöneticilerin arka bahçesi olduğunu, tüm işlerini hallettiklerini söyledi.

“Yapılan her çalışmanın AKP yöneticilerinin denetiminde yapılıyor”

Viranşehir Belediyesi'ne kayyum atandıktan sonra İŞKUR Şubesi'nin belediyeye AKP üyelerini temin ettiğini dile getiren görevli, yapılan her çalışmanın AKP yöneticilerinin denetiminde olduğunu söyledi.

“Formalite olan kura çekimi başlamadan önce alınacak kişilerin isimlerini sandıklara koydular”

Kura çekiminin tamamen formalite olduğunu anlatan görevli, kura çekimi başlamadan önce alınacak kişilerin isimlerinin önceden yazılarak sandıklara konulduğunu kaydetti.

“Yandaşlarının isimlerini sandığın üstüne koyuyorlar”

İŞKUR’a başvuru çok fazla olduğunda ise kendi yandaşlarının isimlerini sandığın üstüne koyduklarını dile getiren görevli, böylece seçimlerde çekilen her isim kendilerinin önceden belirledikleri isimler olduğunu vurguladı.

İŞKUR: “iddialar hakkında bilgimiz yok”

İŞKUR Viranşehir Şube Müdürlüğü ise iddialar hakkında bilgilerinin olmadığını söyledi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat