Kayyum Gürsel Tekin'in CHP'nin İstanbul'daki binasına 'giriş izni' verdiği 32 kişilik liste belli oldu!
Haber: Özgen Sarıkaya/Net Medya Grup-İGF
Kayyum Gürsel Tekin'in CHP'nin İstanbul'daki binasına 'giriş izni' verdiği 32 kişilik liste belli oldu!
CHP İstanbul İl Başkanlığına kayyum olarak atanan Gürsel Tekin'in başkanlık binasına girmeleri için verdiği 32 kişinin listesi ortaya çıktı.
Seçilmiş CHP il başkanı Özgür Çelik’in yerine kayyum atanan Gürsel Tekin’in, CHP’nin eski İstanbul İl Başkanlığı binasına girebilecek kişiler için Emniyet'e bir liste verdiği öğrenilmişti.
CHP İstanbul Milletvekili Ali Gökçek, binaya bu liste dışındaki isimlerin girişine izin verilmediğini duyurmuştu.
CHP'Lİ MURAT EMİR, PARTİSİNİN İSTANBUL İL BAŞKANLIĞINA KAYYIM OLARAK ATANAN GÜRSEL TEKİN'İN BİNAYA GİRİŞ İÇİN HAZIRLADIĞI İZİN LİSTESİNİ AÇIKLADI.
Listedeki isimlerden bazılarına dikkat çeken Emir, "Bu kayyum daha gelirken Yusuf Aydın isimli biriyle geldi. 5 bin polisle geldi. Özel koruma ordusuyla geldi. O özel koruma ordusunun kimler tarafından gönderildiğini, finanse edildiğini biliyoruz. Zamanı gelince açıklayacağız. Yusuf Aydın, Özgür Çelik'e tehditler savurmuş, Erdoğan hayranı bir kişi. Ferhat İşçimen’le Yusuf Aydın Twitter'da propaganda yapıyor. Gürsel Tekin onu bina sorumlusu atamış. Yani sağ kolum budur demiş" dedi. Öte yandan; Emir, şantajdan sabıkalı ve dolandırıcılıktan yargılanan Erkan Çakır'ın İşçimen ile bağlantılı olduğunu savundu. "Hepsi bir iftara kampanyasının parçası" diyen Emir, listedeki diğer isimlere ilişkin olarak ise "Taner Bozkaya, Gürsel Tekin’in siyaset arkadaşı. Selçuk Narsap, kayyum Tekin’in akrabası. Süleyman Bayraktutan’ın ise genel başkanımıza hakaretleri var" ifadelerini kullandı.
31 kişilik listeyi kamuoyu ile paylaşan CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, İstanbul İl Başkanlığı’nın eski binasına kayyım Gürsel Tekin’in belirlediği 31 kişinin binaya alınması yönündeki talebini eleştirdi. Emir, “Kayyum diyor ki bu 30 kişiyi alın, başkalarını bu binaya almayın. Bir defa sen kayyumsun, böyle bir yetkin yok” dedi.
Tekin'in aracındaki Yusuf Aydın'ı hatırlattı: Erdoğan hayranı
Emir, Tekin’in binaya geliş sürecine de dikkat çekerek şunları söyledi:
"Bu kayyum daha gelirken Yusuf Aydın isimli biriyle geldi. 5 bin polisle geldi. Özel koruma ordusuyla geldi. O özel koruma ordusunun kimler tarafından gönderildiğini, finanse edildiğini biliyoruz. Zamanı gelince açıklayacağız. Yusuf Aydın, Özgür Çelik'e tehditler savurmuş, Erdoğan hayranı bir kişi. CHP'lilere kin kusan biri. Gürsel Tekin’in aracında oturuyor, milletvekillerine gözdağı veriyor. Bu kirli komplonun sarayda Tayyip Erdoğan'ca yapıldığı ve il başkanlığında uygulandığı ortadadır."
Emir, Sarıyer’deki binanın CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in çalışma ofisi olduğunu hatırlatarak; “Orası genel başkanımızın çalışma ofisi olarak Yargıtay’a ve valiliğe bildirilmiş. Orada polis zoruyla oturma hakkın yok, fiilen cebren oturuyorsun" ifadelerini kullandı.
"Ferhat İşçimen’le Yusuf Aydın Twitter'da propaganda yapıyor"
CHP’li Emir, sosyal medya hesaplarından propaganda yapan kişilere de dikkat çekerek, Tekin’in bina sorumlusu olarak atadığı Ferhat İşçimen’i işaret etti. Emir, şöyle devam etti:
“Ferhat İşçimen’le Yusuf Aydın Twitter'da propaganda yapıyor. Gürsel Tekin onu bina sorumlusu atamış. Yani sağ kolum budur demiş"
Emir, İşçimen’in aynı zamanda dolandırıcılıktan cezaevinde olan şantajdan sabıkalı ve dolandırıcılıktan yargılanan Erkan Çakır ile bağlantılı olduğunu söyleyen Emir, “Birlikte yazışmalarını paylaşmışlar. CHP’ye iftira atan bu meczup da bu yapının parçası" dedi.
Emir'in işaret ettiği İşçimen'den il binasından paylaşım
CHP'li Emir'in işaret ettiği Ferhat İşçimen, sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. CHP İstanbul il başkanlığı binasından paylaşım yapan İşçimen, "Bütün pislik temizlenene kadar buradayız, yerlere çöp atmayın" dedi.
Emir, listede yer alan diğer isimlere de dikkat çekti ve şöyle konuştu:
“Taner Bozkaya, Gürsel Tekin’in siyaset arkadaşı. Selçuk Narsap, kayyum Tekin’in akrabası. Süleyman Bayraktutan’ın ise genel başkanımıza hakaretleri var. Hepsi bir iftira kampanyasının parçası.”
İsim karışıklığını önlemek için TC kimlik numaraları eklendi
Öte yandan; listede yer alan Özgür Çelik'in CHP istanbul İl Başkanı Çelik ile isminin karıştırılmaması için yanına kimlik numarasının da eklendiği görüldü.
Kimlerin adı listede?
İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne Zeki Şen, Erkan Narsap ve Ferhat İşçimen imzasıyla verilen 31 kişilik izin listesi şöyle:
Bina Sorumlusu: Ferhat İŞÇİMEN