Özdilek

Kültür/Sanat

KAYÖD’den İki Önemli Kitap Tanıtımı

KAYÖD, İzmit Rotary Kulübü ve Kocaeli Yüksek Öğrenim Vakfı destekleri ile kent belleği ve kültürel kayıt altına alan iki kitabın tanıtım kokteylinde Kayöd sosyal tesislerinde tanıtılacak.

25 Şubat 2016 Saat: 16:31
KAYÖD’den İki Önemli Kitap Tanıtımı
KAYÖD’den İki Önemli Kitap Tanıtımı

Yapılan açıklama şöyle:

2 Mart 2016 günü saat 18.00'de Kocaeli Yüksek Öğrenim Derneği olarak gerçekleştireceğimiz biri İzmit Rotary Kulübü, diğeri Kocaeli Yüksek Öğrenim Vakfı destekleri ile kent belleği ve kültürel mirasını kayıt altına alan iki kitabın tanıtım kokteylinde sizlerle birlikte olmaktan büyük keyif duyacağız.

   Kocaeli Yüksek Öğrenim Vakfı (KYÖV) desteği ile basılan "İzmit Sancağı'nda Manavların Etnik ve Kültürel Yapısı" adlı eser Kocaeli İl Kültür Müdürlüğü'nde görevli Sosyolog Ali Aktaş'ın uzun yıllar süren araştırmalarının bir sonucu olup geleneklerine bağlı, uysal yapıları ile tanınan Manav hemşerilerimizin sosyal ve kültürel yaşamlarını çok detaylı olarak ele almaktadır.

  İzmit Rotary Kulübü desteği ile basılan İzmit Mezar Kitabeleri ise araştırmacı Osman Nuri Cebe tarafından her geçen gün ortadan yok olan kent ecdadımızın mezar kitabelerini kayıt altına alan bir çalışma olup, İzmit Mezarlıkları adlı tarihçe bölümü de kitabın aynı zamanda editörlüğünü yapan eski Başkanlarımızdan F. Yavuz Ulugün tarafından eklenmiştir. KYÖD olarak kentimizin güzide STÖ'leri ve yazar dostlarımızın ortaya çıkartarak, kültürel mirasımızdaki eksikleri tamamlayan böylesi güzel iki yayınının tanıtılmasına katkı vermekten kıvanç duyar, bu çabamızın sizlerin katılımı ile daha güçleneceğini yinelemekten mutlu oluruz.

Not: Tanıtım günü oluşacak katkılar "Eğitim Fonu"na aktarılacaktır. Saygılarımla,

Saygılarımla,

Turgay Yılmaz

KYÖD Başkanı

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat