Özdilek

Güncel

Kaymakam Şirinoğlu’ndan “Girişimcilik” konferansı

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

Körfez Kaymakamı Mahmut Şirinoğlu meslek lisesi öğrencilerinin meslek sahibi olmaları için yol göstermek amacıyla girişimcilik konferansı verdi.

 

Körfez Milangaz Hacer Demirören Çok Programlı Lisesi’nde gerçekleştirilen konferansa Körfez Ticaret Odası Başkanı Mustafa Efe, Körfez İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Zihni Altunkaya, KTO yönetim kurulu üyesi Cengiz Akyıldız, Körfez Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanı Cemil Arslan, çok programlı lise öğrencileri, Körfez Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri ve öğretmenler katıldı.

 

Öğrencilerin girişimci ruha sahip birer birey olarak yetişmelerini isteyen Körfez Kaymakamı Mahmut Şirinoğlu, anlattığı bir çok anılarıyla da öğrencilerin geniş bir ufka sahip olmalarını istedi.

 

Efe, hayatını anlattı

 

Körfez Ticaret Odası Başkanı Mustafa Efe, iş hayatına nasıl başladığını anlattı. Tütünçiftlik Ağadere Caddesi’nde küçük bir bakkal dükkanı ile iş hayatına başladığını belirten Efe, “1975 yılında ilk mobilya dükkanımı 90 m2’lik bir yerde açtım. Amacım her gün daha çok gelişmekti. Hep hayal ettim, hayal etmeden başarılı olmanın mümkün olmadığını düşünüyorum. Sizlerde mutlaka hayal edin, günümüzde girişimcilere bir çok hibe programları bulunuyor. Şayet hayal ederseniz bu tür imkanlardan yararlanabilirsiniz” dedi.

 

Körfez Ticaret Odası yönetim kurulu üyesi nakliyatçı işadamı Cengiz Akyıldız’da, öğretmen çocuğu olduğunu ve çok kısa süre memurluk yaptığını ve ardından kendi işini kurduğunu belirtti.

 

Konferansta işadamlarının anılarını büyük bir ilgi içinde dinleyen öğrenciler, kendilerine yol gösterilen bu konferanstan dolayı büyük mutluluk yaşadılar.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat