Özdilek

Kültür/Sanat

Kayıp Arif Ailesine Kavuştu

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

Arif, Barınma Merkezi yetkilileri sayesinde ailesine kavuştu

 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Barınma Merkezi’ne Zabıta ekipleri tarafından getirilen ve 3 senedir ailesinin aradığı Arif Togay ailesine kavuştu. Barınma Merkezi’ndeki görevlilerin çalışmaları sonucunda ailesine ulaşılan Arif’in babası ile buluşmasında hüzün ve mutluluk bir arada yaşandı.

 

3 SENEDİR KAYIPTI

Büyükşehir Belediyesi Barınma Merkezi muhtaç, kimsesiz, evsiz vatandaşlara yönelik hizmetlerini sürdürürken bir şekilde ailelerinden uzaklaşan vatandaşları birbirlerine kavuşturuyor. Büyükşehir Zabıta ekipleri tarafından Sekapark’tan alınıp Barınma Merkezi’ne getirilen 1972 doğumlu Arif Togay’da bu mutlu tablolardan biri oldu. Ailesinden uzak bir şekilde sokaklarda yaşamaya çalışan Arif’in yüzü, babası ile buluşması ile yıllar sonra tekrar güldü.

 

AİLESİ ARAŞTIRILDI

Yaklaşık 1 ay kimsesizlerin evi haline gelen Barınma Merkezi’nde her türlü bakımı yapılan Arif’in ailesinin araştırılmasına başlandı. Adana nüfusuna kayıtlı olduğu tespit edilen mağdur vatandaşın ilk olarak yaşadığı bölgedeki muhtara ulaşıldı. Ardından babası ile irtibata geçildi. Oğlunun Kocaeli’de olduğu haberini alan baba Mehmet Arif Togay vakit geçirmeden Büyükşehir Belediyesi Barınma Merkezi’nin yolunu tuttu.  

 

BABANIN MUTLULUĞU

Baba ve oğlunun buluşma anı ise duygu dolu dakikalara sahne oldu. Baba Mehmet Arif oğlunun 3 senedir kayıp olduğunu ve her yerde onu aradığı söyledi. Emekli öğretmen olan baba Mehmet Arif oğlunun yaşamından umudunu kestikleri bir anda bu mutlu haberi aldıklarını ifade ederek, “Sanki hayat yeniden başladı bizim için. Bize bu mutluluğumuzu yaşatan Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ederim” dedi. Ardından birbirlerine kavuşan baba ve oğul daha önce beraber yaşadıkları Adana’ya doğru yola koyuldu.

 

50 KİŞİ BARINIYOR

Öte yandan Büyükşehir Belediyesi Barınma Merkezi soğuk havaların etkisini hissettirdiği bu günlerde tam mesai yapıyor. Şu anda yaklaşık 50 kişinin barındırıldığı merkezde yaşayan mağdur vatandaşlara 3 öğün sıcak yemek, barınma, sağlık gibi hizmetler veriliyor. Büyükşehir Zabıtası ayrıca dışarıda yaşayan ve gerekli şartları sağlayan mağdur vatandaşları toplayıp kimsesizlerin evi Barınma Merkezi’ne getiriyor.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat