Çevre

Kaya ve Cebeciden korkunç açıklama

Yıllardır sanayi ile sıkıntısı dile getirilen Dilovası Adatepe (Fatih Mahallesi) şimdide mevcut Devlet ormanının Sanayiciler tarafından kesilerek ve dozerlerle yerinden sökülerek sanayiciler tarafından fabrikalarının yerlerini genişletmek

12 Mayıs 2013 Saat: 12:45
Kaya ve Cebeciden korkunç açıklama
Kaya ve Cebeciden korkunç açıklama

Mahalleli ile sanayicilerin karşı karşıya geldiği olayda, Dilovası CHP ilçe Başkanı İsmail Kaya ve Yeşil Alanı Koruma derneği Başkanı Ahmet Cebeci’nin de olaya tepki göstermesi sonucu çıkan tartışmada vatandaşlar tutanak tutturmak istedi. İstekleri de yerine getirilmeyerek, gerek Orman Muhafaza memurları gerek Solventaş Kimya Fabrikası yöneticileri çalışmalarını yarıda keserek olay yerinden ayrıldılar.

ORMAN’DA FABRİKA OLUR MU?

      Dört bir yanı Sanayi ve limanlar ile çevrili olan Dilovası’nın Adatepe diyerek adlandırılan Fatih Mahallesi geçtiğimiz gün bu kadarına pes dedirten bir olay daha yaşadı. İddialara göre Solventaş Kimya fabrikası ellerinde tapusu olduğunu söylediği ormanlık alanı fabrika bünyesine katmak istedi. Bunu da ormanlık alandaki ağaçları keserek dozerler ile de acımasızca katlettiler. Bunun üzerine Mahalle halkı ve Dilovası CHP Dilovası İlçe Başkanı İsmail Kaya duruma el koydular. Fabrika yöneticileri ve Orman muhafaza memurları ile tartışan Kaya yapılanların kanun dışı olduğunu ve Adatepe mahallesinin gözden çıkarıldığını ve sanayicilere peşkeş çekilmek istediğini iddia etti.

VALİ TOPACA’YA ÇAĞRI

 Kaya “ Geçen gün öğlen saatlerinde Adatepe’den vatandaşlar aradı durumu anlattı bende bunun üzerine Mahalleye gittim. Ellerinde Çerkeşli tapusu bulunan birkaç sanayi görevlisi Ormanı katlediyordu. Dozerler güzelim ormanı parçalarken önüne geçtik ve buna izin vermedik, belli bir gurupta ağaçları kesiyordu. Bunun sorumluları Kocaeli Valisi ve hükümettir. Dilovası’nda tamamen insansızlaştırma projesi var. Güzelim mahalle eski uygarlıklardan bu güne halkın yaşadığı çok güzel bir yer Sanayicilerin gözü bu mahallede yıllardır Mahalle halkı tepkilerini koyuyor ve yetkililerden bir güvence bekliyor. Daha önce Altıntel firması buralarda kimyasal tanklarını daha da fazlalaştırarak ormanı almak istedi, şimdide Solventaş Fabrikası ellerine tutuşturdukları bir tapu var ve ne hikmetse tapunun üzerinde Çerkeşli bölgesi yazıyor, ama adamlar ormanın tapusu olduklarını söylüyorlar. Bu arada orman muhafaza memurları da kes izni ver bu memurların görevi korumak mı? Yoksa katletmek mi? Anlamış değilim. Verdiğimiz mücadele sonrası yöneticiler olay yerinden kaçtı biz tutanak tutturmak istedik ama tutanağı da tutturmadılar. Vali Ercan Topaca’ya sesleniyorum Lütfen buralara sahip çıksın” dedi.

 

 Ayrıca Yeşil alanı koruma Derneği Başkanı Ahmet Cebeci ise her dönem aynı sıkıntıları yaşadıklarını söyledi Cebeci daha öncede başka fabrikaların mahalleye göz diktiğini de kaydet. Cebeci kendilerinin kendi maaşlarıyla ağaç alıp diktiklerini ve çevreyi koruduklarını söyledi.

Solventaş Kimya Fabrikasının bir açıklama yapması bekleniyor.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat