Özdilek

Ekonomi

Kaya, Taşı geride bıraktı

İlimizdeki 48 esnaf odasının bağlı olduğu ve 80 binin üzerinde üyesi bulunan Kocaeli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin kongresi gerçekleştirildi.

12 Mayıs 2014 Saat: 09:20
Kaya, Taşı geride bıraktı
Kaya, Taşı geride bıraktı

Kocaeli Fuarı içindeki Şehir Lokantası’nda yoğun bir katılımla yapılan kongrede 24 yıldır kesintisiz olarak birliğin başkanlığını yürüten Kemal Kaya ile Kocaeli Servis Araçları Odası Başkanı Ahmet Taşçı yarıştı. Kongre saat 13.00’te başladı ve 17.00’ye kadar sürdü. Oy kullanma işlemi başlamadan önce salona gelen ve birbirleriyle tokalaşan Taşçı ve Kaya, birlik beraberlik görüntüsü çizdi. Taşçı’nın kendinden yaşça büyük olan Kemal Kaya’nın elini öpmesi ise takdirle karşılandı.

 

AKP DESTEĞİ YETMEDİ

Başkan adaylarının bu tutumu salondaki atmosferi yumuşatsa da zaman zaman üyeler arasında ufak çapta gerginlikler yaşandı. Saat 17.00’ye kadar devam eden oy kullanma işleminin ardından sayıma geçildi. 374 delegeden 359’unun sandık başına gittiği kongrede Kaya, 191 oy alarak güven tazelerken, birlik içi muhalefetin adayı olan Ahmet Taşçı ise AKP teşkilatlarının ve Büyükşehir Belediyesi yönetiminin desteğine rağmen 168 oyda kalarak başkanlık yarışını kaybetti. Kent genelinde faaliyet gösteren 80 bin esnafın yer aldığı Kocaeli Esnaf ve Sanatkarlar odaları Birliği’nin 33. Olağan Genel Kurulu fuar içerisinde yer alan Şehir Restaurant’ta gerçekleştirildi. Kongreye kadar geçen süreçte birbirleri hakkında sert açıklamalar yapan başkan adayları Ahmet Taşçı ve Kemal Kaya, seçim günü oldukça samimiydi. Objektiflere birlikte poz veren ikili birliktelik mesajları verdi. 24 yıldır birlik başkanlığı görevini sürdüren Kemal Kaya genel kurul için salona ilk gelen isim oldu. Kocaeli Servis İşletmecileri Odası Başkanı Ahmet Taşçı, kendisini bekleyenlerle birlikte salona Kemal Kaya’dan sonra geldi.

 

48 ODA BAŞKANI VE YÖNETİMİ

Taşçı ve beraberindekiler bütün salonu selamladıktan sonra Kemal Kaya’nın yanına gitti. Ahmet Taşçı, kendisinden yaşça büyük olan Kemal Kaya’nın elini öptü. Objektiflere birlikte poz veren ikili daha sonra genel kurul öncesinde oda üyeleri ile birlikte yemek yedi. Öğlen yemeğinin ardından 48 oda başkanı ile 374 oda yönetim kurulu üyesinin oy kullanma hakkının bulunduğu genel kurul başladı. Salona gelen birlik üyeleri delege listelerine imza attı. Ahmet Taşçı’yı destekleyen kimi gençlerin üzerinde Ahmet Taşçı yazan tişörtler giymesi dikkat çekti.


AKP’DEN DESTEK BULAMADI

Bilindiği gibi, Ahmet Taşçı başta Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu olmak üzere iktidar partisi AKP’ye yakın birçok oda başkanı tarafından desteklendi. Fırıncılar Odası Başkanı Ali Sarı, Kahveciler Odası Başkanı Erdoğan Göçer, Derince Esnaf Odası Başkanı Bekir Sargın, Marangozlar Odası Başkanı Sami Şehrin, Hereke Esnaf Odası Başkanı Abdurrahman Yazıcı ve Minibüsçüler Odası Başkanı Mustafa Kurt, Taşçı’ya destek verdi. 30 Mart yerel seçimleri öncesinde İbrahim Karaosmanoğlu’nu ziyaret ederek, “Emrindeyiz” diyen ve AKP’nin desteğini almak için çabalayan mevcut başkan Kemal Kaya ise çoğu odadan istediği desteği bulamadı.


DİVAN KURULU SEÇİLDİ

Öğlen saatlerinde başlayan genel kurulda Denizli Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Musa Çelikkol divan başkanı olarak seçildi. Çelikkol’un divan katipliğinde ise Mustafa Kocagöz, Necdet Kaya, Nizamettin Mete ve Bayram Kütük yer aldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının okunmasıyla başlayan genel kurulda bilanço, faaliyet ve denetim raporları okundu.


OY BİRLİĞİ İLE KABUL

Raporlar okunduktan sonra oy birliğiyle kabul edildi. “Yeni gelişmeleri yakalamak zorundayız” diyen İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan ilk konuşmayı yaptı. Doğan, “Son dönemde küçük esnafımızın korunması açısından yeni bir duruş sergiliyoruz. Seyyar ve merdiven altı çalışanlarla ilgili çalışmalar yapıyoruz. Bizler her zaman bunların karşısındayız. Esnaf odaları olarak destek verin ve kayıt dışının karşısına geçelim. Kim seçilecekse bizler yanındayız. Belediye başkanı olarak esnafın daha keyifli olmasını istiyoruz. Esnafa sosyal tesis yapılması için İzmit Belediyesi olarak bizler varız” ifadelerini kullandı.


GÜÇLÜ YÖNETİM

Ardından söz alanBaşkan Adayı Ahmet Taşçı, “Düşüncelerimizi projelerimizi sizlere açıkladık. Seçim süreci boyunca basın yoluyla bizleri incitecek açıklamalar yapıldı. Biz bunlara yanıt bile vermedik. Biz kimseyi hedef almadık. Esnaf Odaları birliği 300 bin kişinin sorumluluğunu hissetmeli ve çalışmalıdır. Benim birliğim kahveciden lokantacıya, terziden marangoza kadar bütün esnaflarımıza sahip çıkmalıdır. Güçlü bir yönetim kuruluna ihtiyaç var” dedi.


ESNAFIN BİLGİSİ YOK

Benim birliğimin mutlaka esnaf sarayı olmalıdır da diyen Taşçı, “20 civarında meslek odamızın bulunduğu yerde bir mescit bile yok. Bilgi ve teknoloji çağının gereği bir web sayfası olmalı. Benim birliği ekonomik gücünü kaybetmiş, yaşlı esnaf ve sanatkara sahip çıkmalıdır. Fonlar ve krediler hakkında esnafımızın bilgisi yok. Kocaeli Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği ilimiz hakkında fikir oluşturmalı ve ağırlığını hissettirmelidir” şeklinde konuştu.

 

HİZMET ADAMIYIM

Taşçı’nın ardından söz alan mevcut Başkan Kaya ise “Yasa gereği üye sayısı 100’ün altına düşen oda kapanır. Odaların durumu çok zayıf. Kapanmaması için mücadele ettik. 4 tane odanın kapanması için bakanlığa bilgi verdik. Sadece Mahrukatçılar odası kapandı. Hepimiz kazanmak için yola çıktık. Bazı arkadaşların işi gücü eleştiri yapmak. Hizmet eden kim olursa elini öperim. Ben hizmet adamıyım” ifadelerini kullandı.

 

Ahmet Taşçı’nın yönetim kurulu listesi;

Mustafa Kurt

Ali Sarı

Mustafa Bozkurt

Ziyaddin Erattır

Yasin Olgun

Faruk Hikmet Kesgin

Ali Karadeniz

Cevat Seyran

 

Denetim Kurulu

Abdurrahman Yazıcı

Erdoğan Göçer

İsmail Çevikel

Secaattin Aydın

Yusuf Ziya Çalış

Disiplin Kurulu

Yahya Öztürk

Mustafa Yılmaz

Şaziye Kahramanlı

Zafer Şahin

Fikri Uysal


Kemal Kaya’nın yönetim Kurulu listesi;

Kadir Durmuş

Ahmet Gödek

Şaban Edik

Necmettin Kocaman

Kamil Yılmaz

Ahmet Serim

İsmail Aydın

Hüseyin Çepil

Denetim Kurulu

Kenan Çelik

Yusuf Ziya Çalış

Osman Koçyiğit

Şaban Kılıç

Ahmet Pekin

 

Disiplin Kurulu

Yaşar Yılmaz

Gülseren Turgut

Kurt İskender Sönmezyıldız

Şaban Şenol

Barış Beşiroğlu

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat