Özdilek

Siyaset

Kaya: satarsanız tekrar yargıya taşırız

CHP Çayırova İlçe Başkanı Selahattin KAYA Atatürk mahallesinde kaymakamlık yeri olarak bilinen arsanın takas edilmesini yargıya götüreceklerini belirtti.

5 Ağustos 2017 Saat: 19:08
Kaya: satarsanız tekrar yargıya taşırız
Kaya: satarsanız tekrar yargıya taşırız

CHP Çayırova İlçe Başkanı Selahattin KAYA Atatürk mahallesinde kaymakamlık yeri olarak   bilinen arsanın takas edilmesi ve şimdi ise 09,08,2017 tarihinde  satışa çıkartılması ile ilgili açıklamalarda bulunarak yapılan işlemin yasal olmadığını konunun yargıda olduğunu dava sonuçlanmadan ve mecliste takas işlemi iptal edilmeden  satışın yapılamayacağını belirterek hem bu arsanın hem de aynı gün satışa çıkartılan 3.230 m2 Belediye hizmet alanı imarlı arsanın satışının gerçekleşmesi halinde  yargıya götüreceklerini belirtti.CHP İlçe Başkanı Kaya açıklamsında şu görüşlere değindi ;

Mülkiyeti Çayırova belediyesi’ne ait Atatürk mahallesi Rahmi Dibek caddesi üzerinde bulunan 1037 ada bir nolu 4700 M² miktarlı arsa Çayırova Belediye Meclisi'nin 01.02.2017 tarihi ve  09  sayılı kararı ile  oy çokluğu ile satışa çıkarılmış , ancak süreç içerisinde satılması ile ilgili hiçbir ilan yapılmamıştır. Mevcut bu satış kararı ortada iken iptal edilmeden 02.05.2017 tarihli  Meclis’de AK parti belediye meclis üyelerinin oy çokluğu ile takas kararı alınmıştır,  bu işlemlere karşı CHP belediye meclis üyelerimizce  Kocaeli 2. idare Mahkemesinde  dava açılmıştır. Mahkeme devam ederken meclisin en son almış olduğu karar ortada iken, Belediye yönetimi mevcut arsayı başkaca bir karar bulunmamasına rağmen 09.08.2017 tarihinde 16.920.000 TL muammen bedel ile  satışa çıkartmıştır. Mahkeme devam ederken ve mevcut takas kararı ortada iken arsanın satılmak istenmesi hukuksuzdur , satışın gerçekleşmesi durumunda konuyu tekrar yargıya taşıyacaklarını ifade etti.

 

Arsa takasında belediyeyi zarara uğratacaklardı

 

Arsanın satış ilanında 16,920,000 TL bedel üzerinden satışa çıkarılması , bizim iddiamız olan bu takasın ve satışın şaibeli  olduğu tezini açıkça ortaya koymaktadır. CHP olarak Kocaeli 2.  idare Mahkemesi'ni açmış olduğumuz dava dilekçesinin ekinde sunduğumuz değer tesbitinde  arsanın 18.800.000 TL  olduğunu belirtmiştik. belediyelerin satış ilanında belirlemiş olduğu 16.920.000 TL lik bedel bizim tespitimizin doğru olduğunu ortaya koymaktadır. takas yapılmak istenen arsaların toplam değerinin ise 10.650.000 TL dir  18,800,000 TL değerindeki arsa ile 10,650,000 TL değerindeki arsa kafa , kafaya takas yapılacaktı , mevcut bu takasın gerçekleşmesi durumunda belediye 8.150.000 TL zarara uğratılacak ve birilerine haksız kazanç sağlanacaktı, şimdi bu arsayı satarak takas yapmak istediğiniz arsayı sattınız bedel üzerinden satınmı alacaksınız diye sormak istiyoruz. CHP olarak bu gün olduğu gibi bundan sonrada bu tür hukuksuzluklara karşı mücadeleye devam edeceğiz.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat