Özdilek

Siyaset

Kaya:”Ensar Öğüt Büyükşehir İçin Tek Seçenektir”

Kaya:”Ensar Öğüt Büyükşehir İçin Tek Seçenektir” Gebze eski İlçe Başkanı ve eski il Genel Meclis Üyesi, işadamı Mustafa Kaya, CHP’nin Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayını belirlemede geç kalmamasını ve oyalanarak aday

31 Ekim 2013 Saat: 19:10
Kaya:”Ensar Öğüt Büyükşehir İçin Tek Seçenektir”
Kaya:”Ensar Öğüt Büyükşehir İçin Tek Seçenektir”

CHP  Milletvekili ve Gebzeli işadamı Ensar Öğüt’ün  AKP karşısında mücadele edecek isim olduğunu söyledi.

Kaya, yanlış hesaplarla Ensar Öğüt’ün küstürülmemesini, kaliteli bir İl Başkanı olarak ifade ettiği  Yalçın Kuşkan’ın duruma el koymasını beklediğini dile getirdi.

 

NE TANINMA NE HALKA DOKUNMA SORUNU VAR

 

Kaya, tarihi ve siyasi bir sorumluluk olarak nitelendirdiği açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “Hiçbir aday ne kötü, ne beceriksiz ne de yetersizdir. Ancak, Kocaeli’nin bazı gerçekleri var. Buna uygun aday ise, Ensar Öğüt’tür. Bir kere, kendinin halk tarafından tanınma sorunu yok. Seçime kalmış 4 ay. Adayını tanıtana kadar zaman geçer. Aday tanıtımı basında yer almış olmasını kastetmiyorum. Sokaktaki vatandaş tanıyacak. Bu, Öğüt’te fazlasıyla var. Ayrıca, herkes kabul ediyor ki, çok çalışkan biri. 22 ilin tek milletvekili. Kocaeli’nde bir ay çalıştı ve altını üstüne getirdi. Bu iş için maddi güçte gerekli. Bunu da Öğüt sağlayabilir. Partiden gelme, parti onu, o da o partiyi iyi tanıyor. Kocaeli’ni de iyi tanıyor, Kocaeli’de onu tanıyor. Hizmetleri olmuş, herkese yardımı dokunmuş biri. Bundan daha ötesi ne aranıyor anlamak mümkün değil”.

 

ÖĞÜT, HERKES KADAR KOCAELİLİ

 

Bazılarının Öğüt’ün Ardahan’dan milletvekili olmasını ve Kocaelili kimliğini tartışma konusu yaptığına da değinen Kaya, “Öğüt çok uzun yıllar Gebze’ye yerleşmiş biri. Yatırımları, işyerleri ve fabrikası var. Partisi öyle uygun gördüğü için Ardahan’dan üç dönem milletvekili seçildi. Karaosmanoğlu ne kadar Kocaelili, Başbakan Erdoğan ne kadar İstanbullu, Doğan ne Kadar İzmit’li, Köşker Gebzeli ise, Öğüt’te o kadar Gebzeli ve Kocaelili. Bu yorumu  fesatça bir yorum olarak görüyorum. AKP’den böyle bir söz eden olmadı ama kendini Kocaelili zanneden ama kendisi de başka bir yerden gelen bazı karıştırıcılardan böyle sözler duyuyoruz.”dedi.

 

ARTIK İKTİDAR OLMAK İSTİYORUZ

 

Ensar Öğüt’ün halktan büyük kabul gördüğüne şahit olduğunu, partililerin büyük bölümü tarafından da kabul göreceğine inandığını ifade eden  Gebze eski İlçe Başkanı Kaya, “İzmit kamuoyunun nabzını tutan Tanzer Ünal, İsmet Çiğit, Mevlüt Soysal ve  Cemalettin Öztürk gibi gazetecilerinde defalarca yazdığı gibi,  Öğüt, çok çalışkan ve halka dokunan bir isim. Haltan biri. Siyasi deneyimi yüksek. Hala bunun görmemezlikten gelinmesini anlamıyorum. Bir CHP’li nefer olarak iktidar olmak istiyorum.”diye konuştu.

 

ÖĞÜT’TEN DAHA FAZLA OY ALAN OLMAZ

 

AKP ve Karaosmanoğlu karşısında tutunabilecek,  hem halka dokunmasını bilen hem mücadeleci tek adayın  Ensar Öğüt olduğuna inandığını ifade eden Kaya, “Her aday benim için değerlidir. Ancak, benim için önemli olan seçimi kazanacak yada, en yüksek oyu alacak adayın olmasıdır. Bu ise, herkesin kabul ettiği gibi Ensar Öğüt’tür. Kimi çıkarırsanız çıkarın, Öğüt’ün alacağı oyu alamaz. Örneğin, Gebze ve çevre ilçelerden kiminle Öğüt’ten daha fazla oy alabilirsiniz? Örgütü ve halkı kim daha fazla harekete geçirebilir. Hükümeti, Büyükşehiri elinde bulunduran devasa bir güç karşısında seçim kampanyasını kim yürütebilir?  Kendimizi kandırmayalım. Bu bakımdan suni arayışlarla zaman kaybedilmesine karşıyım. ”dedi.

 

BÜYÜKŞEHİR İÇİNDE ÖN SEÇİM

 

Kamuoyu yoklamasına karşı olmadığını, kamuoyu yoklamasından da Ensar Öğüt’ün çıkacağını herkesin bildiğini vurgulayan Kaya, “Gerekirse, Büyükşehir Belediye  Başkan  Adayı için ön seçim yapılabilir. Birkaç günlük bir iş. Bundan da Öğüt’ün çıkacağını düşünüyorum.”diye konuştu.

Ön seçim kararları nedeniyle Genel Başkan, il ve ilçe başkanlarını kutlayan Mustafa Kaya,  parti içi demokrasi kültürü bakımından örnek bir karara imza attıklarını söyledi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat