Özdilek

Siyaset

Kaya’dan 30 Ağıstos zafer bayramı mesajı

CHP Çayırova ilçe başkanı Selahattin Kaya’nın 30 Ağıstos zafer bayramı ve Türk silahlı kuvvetleri günü mesajı

29 Ağustos 2017 Saat: 22:35
Kaya’dan 30 Ağıstos zafer bayramı mesajı
Kaya’dan 30 Ağıstos zafer bayramı mesajı

Türk ulusunun, vatanının işgal edildiği bir dönemde işgal güçlerine  karşı verdiği onurlu mücadeleyi zaferle taçlandırışının bugün 95'inci yıl dönümünü kutlamanın coşkusunu yaşıyoruz. Türk ulusunun bağımsızlık düşüncesinin ölümsüz bir anıtı olan bu zafer, Türk ordusunun yüksek kudret ve kahramanlığının bir göstergesi olmakla kalmamış ulusal birlik ve beraberliğin ne kadar büyük ve zinde bir güç olduğunu da ortaya koymuştur. Türk ulusunun zayıf zannedildiği dönemde kazanılan bu zafer, Türkiye Cumhuriyeti'nin temel dayanaklarının ne derece sağlam ve sarsılmaz olduğunun en açık ifadesidir. Unutulmamalıdır ki, Atatürk Devrimi, demokratik bir niteliğe sahiptir. Padişahlığı ve halifeliği yıkarak yerine ulus egemenliğine dayanan Cumhuriyeti getirmiştir. Atatürk Devrimi, özünü Ulusal Kurtuluş Savaşı'ndan almıştır. Türk Milletinin bu büyük savaşı, hem Anadolu'yu ele geçirmek isteyen dış düşmanlara, hem de bu düşmanlarla iş birliği yapan iç mihraklara  karşı verilmiştir. Bu mücadele dışarıya karşı bağımsızlığı, içeride de ulusal egemenliği amaçlamıştır.

Yaşamış olduğumuz şu süreçte tekrar laik demokratik cumhuriyetimize kasteden onu yıkmaya çalışan karanlık güçler ortaya çıkarak ülkemizi yıkmaya ve kardeş kavgası başlatmaya çalışmaktadır. Buna yeltenen alçaklar şunu bilmelidirki hiçbir zaman ülkemizi yıkamayacak milletimizi asla bölemeyeceklerdir.

Bu tehditler karşısında, hiçbir etnik temele dayanmayan ve Anayasamızda açıkça belirtilen, soydaşlık değil yurttaşlık esasına dayanan ve Ulu Önderimiz Atatürk'ün: "Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran Türk halkına Türk ulusu denir." veciz ifadesinde yerini bulan Atatürk milliyetçiliği ve laiklik, bilim ve aklın parlak ışığı ile bütün bu karanlık güçleri boğarak bizi aydınlık bir geleceğe ulaştıracaktır.

Türk milleti olarak yaşamış olduğumuz bu sıkıntılı günleri Ulu Önder Atatürk’ün izinden giderek onun ilkelerine ve devrimlerine sahip çıkarak göstermiş olduğu yoldan yılmadan ilerleyerek  atlatacağımıza olan inancımız tamdır.

CHP olarak bizler bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'ni koruyup kollama görevimizi Atatürkçü Düşünce Sisteminin rehberliğinde gerçekleştirirken kararlı duruşumuzdan asla taviz vermeyeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle; başta Ulu Önder Atatürk olmak üzere yurdu ve ulusu uğruna seve seve canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle, kahraman gazilerimizi şükranla anıyoruz.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat