Özdilek

Kültür/Sanat

KASK’la Belediye Arasında Sular Durulmuyor

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

Sanat galerisi olarak inşa edilen binanın, tamamiyle ticari bir amacı güdülerek kafeterya- galeri haline getirilmek istenmesi, KASK yöneticileri ile, İzmit Belediyesi’ni karşı karşıya getirdi.

Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan KASK Yönetim Kurulu: “İzmit Belediyesi 2010 yılı ağustos ayında, kira sözleşmesi devam ederken KASK’ı Cumhuriyet parkı içindeki Kültür Binası’ndan tahliye etmek istemiş. Yapılan hukuki girişimler, kamuoyu baskısı ve sivil toplum kuruluşlarının desteği ile bu haksız uygulamadan vazgeçmek zorunda kalmıştı. Aralık ayında kira sözleşmemizin sona ermesinden sonra belediye ile yapılan görüşmelerde kullandığımız yerin daha önceki sözleşmelerde olduğu gibi yine aynı adla,“Fotoğraf Sergi Salonu” olarak ihaleye açılacağı söylenmişti. Ancak daha sonra Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sanat Galerisi de binadan çıkarılarak, binanın tamamının Kafeterya – Galeri olarak ihaleye çıkarılacağını öğrendik. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi de bu konuda sessiz kalarak İzmit Belediyesi ile paralel bir düşüncede olduğu izlenimini uyandırmıştır. Burada asıl amacın toplum yararını gözetmek değil KASK’ı buradan çıkarmak olduğunu gayet iyi biliyoruz. Ancak İzmit Belediyesi samimi olarak bu düşüncesini dile getiremiyor. Kira miktarını derneğimizin ödeyemeyeceği hale getirmek için binanın tamamını ihaleye çıkarıyordu. Asıl önemli olan bizim bu binadan çıkıp çıkmamamız değil kentimizdeki tek düzenli çalışan sanat galerisinin kapatılması ve ticari bir işletmeye çevrilerek kafeterya- galeri haline getirilmesidir.

Söz konusu bina sanat galerisi olarak inşa edilmiş; hatta projesinin yapılması aşamasında KASK bulunmuş ve proje bedelsiz olarak yaptırılmıştır. 12 yıldır derneğimizle birlikte sanat galerisi olarak kullanılan binanın ticarethaneye çevrilmesini bu kente karşı işlenmiş bir suç olarak görüyoruz. Söz konusu binanın kafeterya ve sergi salonu adı altında ticari bir işletmeye açık şekilde ihaleye açılmasını doğru bulmuyoruz.”

Otuz yıldır kente düzenli etkinlik çalışmalarında olsun, yapılan yayınlarda olsun kültür ve sanat faaliyetlerinde katkıda bulunduklarını ifade eden üyeler, KASK’ın kira ödemesine rağmen, bedava oturduğuna dair çıkan haberlere de açıklık getirdi.

 

 

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat