Özdilek

Kültür/Sanat

KASİAD'dan İl Müftülüğüne Ziyaret

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

Yaptığı ziyaretlerle gündemden düşmeyen KASİAD, bu seferki ziyaretini Kocaeli İl Müftüsü Mehmet Sönmez’i ziyaret etti.

Yaptığı organizasyonlar, eğitimler, faaliyetler, seminerler, toplantılar ve ziyaretlerle yılın 365 günü aktif kalabilmeyi başaran KASİAD bu seferki ziyaretini Kocaeli İl Müftüsü Mehmet Sönmez’e yaptı. Sohbetin başında KASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yavuz, “Federasyonumuz MARİFED ile bağlı olduğumuz konfederasyonumuz TUSKON, bugün itibariyle 151 iş adamı derneği bünyesinde faaliyet gösteren 19635 işadamını temsil ediyor. Ülkemizin ekonomik ve sosyal kalkınmasına katkıda bulunmak üzere oluşturulan TUSKON, ticaret ve sanayi hayatımıza yönelik bilimsel ve akılcı yöntemler geliştirerek, işletmelerimizi ve girişimcilerimizi global iş dünyasının bir parçası haline getirmeyi hedeflemiştir” sözleriyle derneği ve amaçlarını anlattı. Yavuz’un konuşmasının ardından KASİAD’ın faaliyetlerini takip ettiğini söyleyen Müftü Sönmez, bu faaliyetleri çok beğendiğini ortaya koydu.

“CAMAAT SAYISINI ARTTIRMAK GEREK”

Sönmez’in konuşmasının ardından tekrar söz alan Başkan Yavuz, il müftülüğünün çalışmalarını çok başarılı bulduğunu ortaya koydu. Yavuz’un konuşmasından sonra çalışmalara değinen Sönmez, yapılan çalışmaların gün geçtikçe arttığını ve büyüdüğünü söyledi. Bu çalışmalara örnek olarak ise şuan 72 yeni camiinin inşaatının devam ettiğini söyledi. Ama sadece camii yapmakla işin bitmediğini cemaatlerinde sayılarının artması gerektiğinin söyleyen Sönmez buna yönelik ise bayanların özellikle yatsı namazlarında camiye gelmelerini teşvik ettiklerini ve başarılı olduklarını bildirdi. Vaaz konusunda da Fevziye Camii’nde her gün öğle namazında vaaz verilmeye başlandığına yönelik açıklama yaptı.

“İMAMLAR ESNAFLARI DOLAŞSIN”

KASİAD Yönetim Kurulu Üyelerinden Mustafa Çoban yaptığı açıklamada ise; “İmamlar esnafları dolaşsalar çok etkili olur. Onlarla diyolağa girseler hem esnaf ticari manada bilgilendirilir hem de bu samimiyetten dolayı camide cemaat artar.” dedi. Mustafa Çoban’ın bu görüşlerinin ardından tekrar konuşan Müftü Sönmez, ülkede çok şeyin değiştiğini, bir çok projelere imza atıldığını ortaya koydu. İstanbul’da gerçekleştirilen bir projeyi örnek gösteren Sönmez, “En son benim duyduğum 110 bin okuma yazma bilmeyen kişiye 33 bin görevli tahsis edilmiş ve bu görevliler bu okuma yazma bilmeyenlerin ayağına kadar giderek eğitim verecek.” dedi. Diyanet İşlerine de değinen Sönmez, önceden sistemde hatalar olduğunu ama bu durumun gün geçtikçe düzeldiğini söyledi.

Ziyaretin sonunda memnuniyetini dile getiren Müftü Sönmez, KASİAD’ın Kocaeli, Türkiye ve Dünya için hayırlara vesile olmasını diledi.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat