Ekonomi

KASİAD Üyeleri Balkan Turunada

Kocaeli Aktif Sanayici ve İş Adamları Derneği(KASİAD) üyeler

19 Ekim 2012 Saat: 19:34
KASİAD Üyeleri Balkan Turunada
KASİAD Üyeleri Balkan Turunada

İhracat için yeni pazar arayışına giren KASİAD üyesi işadamları, Balkan turuna Romanya ve Moldova’da devam ediyor. Çeşitli sektörlerden 30 işadamıyla bu iki ülkeye giden MARİFED, Romanya ve Moldova’yı Karadeniz havzasına açılan kapı olarak belirledi. Romanya ve Moldova’nın özellikle KOBİ’lerin kolay yatırım yapabilecekleri ülkeler olduğuna dikkat çeken MARİFED Başkanı Ahmet Ciğer, “Yabancı ülkede faaliyet göstermek için illaki çok büyük şirket olmak gerekmiyor. Federasyonumuza bağlı KOBİ niteliğindeki üyelerimiz için de bu ülkeler ihracat ve yatırım için önemli açılım alanları.” dedi.

    Ahmet Ciğer, Romanya’da otomotiv yan sanayi, Moldova’da ise tarım ve tekstil sektöründe fırsatlar olduğunu söyledi. Moldova’da arazi fiyatlarının çok ucuz ve tarıma elverişli olduğunu dile getiren Ciğer, “Türkiye’nin gıda sektöründe faaliyet gösterenlerin hammaddelerini karşılamak üzere burada yatırım yapması gerekiyor. Böyle bir adım atılmazsa sektör yakında hammadde sıkıntısı yaşayacak.” değerlendirmesini yaptı.

  Türk işadamı heyetinin Romanya’dan sonra ikinci durağı Moldova oldu. Bu ülkedeki forum programına Moldova Başbakanı Vladimir Filat’ da katıldı, Başbakan konuşmasında iki ülke arasındaki vizelerin kaldırılması ile alakalı çalışmaların başlatıldığının müjdesini de verdi.

   Birleşmiş Milletler himayesinde gerçekleşen Romanya – Moldova Ticaret ve Yatırım Heyeti gezinin işadamları adına çok verimli geçtiğini belirten KASİAD Yönetim Kurulu Üyesi Servet Akar, "Balkan devletleri ile Türkiye arasındaki ticari ilişkilerin gelişmesi ve bu ülkelere yapılan yatırımların hızla artacağına inanıyorum. Biz bu ülkelerle bir seferlik ticaret için değil ticaret ve yatırımların sürdürebilir olması için ilişkilerimizi devam ettireceğiz. 16-19 Kasım 2012 tarihinde FAS Ticaret ve Yatırım heyeti gezisi düzenlenecek. KASİAD üyelerini bu ülkeye ticaret ve yatırım için davet ediyoruz” dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat