Özdilek

Teknoloji

KASİAD, ÜNİVERSİTE - SANAYİ İŞBİRLİĞİ BÖLGE TOPLANTISINDA

KASİAD Yönetim Kurulu ve Komite Başkanları ile birlikte 2023'e on kala Üniversite Sanayi İşbirliği Bölgesel toplantısına katıldı.

6 Şubat 2013 Saat: 13:13
KASİAD, ÜNİVERSİTE - SANAYİ İŞBİRLİĞİ BÖLGE TOPLANTISINDA
KASİAD, ÜNİVERSİTE - SANAYİ İŞBİRLİĞİ BÖLGE TOPLANTISINDA

Gebze TÜBİTAK yerleşkesinde toplantıya KASİAD Yönetim Kurulu Başkanı A.Baki Karaman ve beraberindeki komite başkanları ile giden KASİAD, burada Üniversite sanayi işbirliği ÜNİSAN projesi adına neler gerçekleştirebileceği adına yerinde incelemelerde bulundu. Programa Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat ERGÜN, Bilim Sanayi ve Teknoloji Müsteşarı, Bilim Sanayi ve Teknoloji Genel Müdürü, Kocaeli Valisi, Bolu Valisi, Düzce Valisi, Kocaeli Üniversitesi Rektörü, Bolu üniversitesi Rektörü, Düzce Üniversitesi Rektörü ve çeşitli sanayiciler katıldı. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Ergün ''İnsani değerleri ortaya çıkarmamız artık akıl teri üretmemiz lazım ne kadar koşarsak koşalım sınırları var. Manevi ve beyin gücü ile sınırsız işler yapabiliriz. Ortadoğu Afrika ve Güney Amerika'ya açılımlar sağladık bu açılımlar ile cari açığı azaltmaya çalışıyoruz. Cari açığı azaltmak ilerletmek katma değerli iş üretmek ile oluşturabilinir. Rekabet insanı geliştiren ve değerleri ortaya çıkaran unsurdur. İşbirliği insanı güçlendirir ilerletir. Rekabet öncesi işbirliği programımız var ama başvuru olmadı. Sahayı birlikte oluşturalım istiyoruz, iyi oynayan kazansın, ortak zeminlere ihtiyacımız var. Birlikte olmamız lazım işbirlikleri bir fakülteye isim vermesi, plaket verilmesi değildir yada bir sanayiciye Fahri Doktora unvanı vermek de değildir. Hem üniversiteyi ayağa kaldıracak hem şirketleri ayağa kaldıracak işbirlikleri yapmamız gerekiyor. İşletmelerin bazı sıkıntıları olabiliyor, başı ağrıyabiliyor, mecalsiz kalabiliyor, midesi bulanabiliyor. Üniversiteye gidecek işletmelerimiz, hocalarımız da teşhislerini koyacaklar ne konuda olursa olsun işbirliği yapmak zorundalar, her şeyin ilerisini yakalamak gibi bir mecburiyetimiz var daha katma değerli teknolojik ürünler üretmemiz lazım. Bu ülkeyi üretim üssünden daha çok ARGE üssüne getirmemiz gerekiyor. Bu kolay bir şey değil zoru başarmamız lazım. Biz sanayicilere maddi destek sağlıyoruz ama bilgi desteği veremeyebiliriz. Bakanlık olarak bazı verileri verebiliriz ama bu veriler Üniversite ile irtibatla daha işlenebilir hale getirilmelidir. Örneğin Karabük'e Demir Çelik Enstitüsü kuruldu. Demir Çelik Fabrikaların bir araya gelmesi ile oluşan Enstitü sayesinde Üniversite Sanayi İşbirliği ile ARGE çalışmaları hızlandı. Bu üniversite sanayi işbirliğine çok önemli bir örnek'' dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat