Özdilek

Kültür/Sanat

KASİAD, Ülke Tanıtım Toplantılarına, Katar Ve Arap Emirlikleriyle Devam Ediyor

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

Kocaeli Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği (KASİAD) Kocaeli’de ki yatırımcıların kendilerine dış pazarda yer bulmalarını sağlamak amacıyla düzenlediği “Ülke Tanıtım Toplantıları”na bir yenisini daha ekledi. Bu seferki hedef Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri ülkeleriydi.

Kocaeli’de ki firmaların gelişmesi için kuruluşların hem çalışanlarına hem de yöneticilerine verdiği eğitim ve seminerlerle adından sık sık söz ettiren Kocaeli Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği (KASİAD) firmaların dış pazarda kendilerine yer bulmalarını sağlamak amacıyla “Ülke Tanıtım Toplantıları”na devam ediyor. Bu toplantıların sonuncusunu düzenleyen KASİAD, Marmara Üniversitesi Ortadoğu Araştırmaları Enstitüsü İktisat Anabilim Dalı Uzmanı Sn. Suat Karabulut’un katılımı ve sunumuyla “Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri Ülke Tanıtım Toplantısı” gerçekleştirdi. Toplantının açılış konuşmasını KASİAD Genel Sekreteri Yusuf Arabacı gerçekleştirirken, KASİAD’ı ve gerçekleştirilen faaliyetleri anlattı.

 

“EN BÜYÜK GELİŞME İNŞAAT SEKTÖRÜNDE”

 

Dünyanın en fazla ve en kaliteli petrollerinin bulunduğu bölgede, petrolün yanında büyüyen ticari hacmi anlatan Karabulut, özellikle bu bölgeye verilen organizasyonlardan sonra inşaat sektöründe büyük gelişmeler yaşandığını ortaya koydu. Bu gelişmeye en iyi örnek ise Katar’ın 2022 yılında ev sahipliğini yapacak Dünya Kupası için yapılacak statlar için büyük bir pazar olduğunu ortaya koydu.

 

“EKONOMİK BÜYÜME ÇOK BÜYÜK”

 

Dünya da yaşanan krizlerin ardından birçok dengenin değiştiğini ortaya koyan Karabulut, özellikle bu bölgedeki ülkelerin büyümesinden bahsetti. Avrupa’da ki bir çok ülkenin büyüme oranları eksilere düşerken, Türkiye ile birlikte bu bölgedeki ülkelerinden büyüme oranların hızlı bir şekilde büyüdüğünün orta koydu. Son beş yılın ekonomik verilerini ortaya koyan Karabulut, BAE’nin 9,5, Kuveyt’in 7,5, Türkiye’nin 7, Katar’ın 7, Bahreyn 6,6, Suudi Arabistan 6,4, Umman 5,4’lük bir büyüme kaydettiğini ortaya koydu. Bu ülkelerin ortaya koyduğu bu gelişimin için yer alınması gerektiğinin ortaya koyan Suat Karabulut, ortaya konulan bu pastadan Türkiye’de ki firmalarında faydalanması gerektiğinin ortaya koydu.

Toplantının sonunda KASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yavuz katılımlarından dolayı Suat Karabulut’a hediyesini takdim etti.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat