Özdilek

Siyaset

Kasabalı'dan kadınlara mücadele çağrısı

Anadolu Partisi İzmit İlçe Başkanı Gülgün Kasabalı, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde,” Kadınlar mazeretlerinin arkasından çıkıp mücadele etmeyi denemelidir” dedi

9 Mart 2015 Saat: 00:49
Kasabalı'dan kadınlara mücadele çağrısı
Kasabalı'dan kadınlara mücadele çağrısı

APAR) İzmit İlçe Başkanı Gülgün Kasabalı,  8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle dün şube binasında basın açıklaması yaptı.  Açıklamada; İl Başkanı Murat Utku Birinci, ANAPAR Milletvekili aday adayları İsmail Barış ile Cenk Aydın, Darıca İlçe Başkanı ve milletvekili aday adayı Nilgün Bagaç, Gölcük İlçe Başkanı Alper Sevim, partinin kadın ve gençlik kolları hazır bulundu.

 

Açıklamasında kadın mücadelesine vurgu yapan Gülgün Kasabalı, “Kadınların sıkıntılarının hiçbir zaman bitmediği göz önüne alınırsa bugünlerin toplu ağlama seansları olmaktan ileri gidemediği anlaşılıyor. O halde kadınlar mazeretlerinin arkasından çıkıp mücadele etmeyi denemelidir. Evvela kadın erkek ayrımı yapmadan insan haklarına saygı ve bunun yanında cemiyetteki yeri ve rolü ile münasip şekilde kadınların maddi ve manevi hakları korunmalıdır” ifadelerini kullandı.


Kadın istismarının da arttığını belirten Kasabalı, “2002 yılında öldürülen kadın sayısı 34 iken 2014 yılında 337’ye çıkmıştır. Sadece 2015’in ocak ayında bu sayı 20 olarak tespit edilmiştir. Bu da bize mevcut iktidarın yeterli çalışma yapmadığı, yeterince güvenlik önlemi almadığı ve caydırıcı cezalar vermediğini gösteriyor. Anayasal ve hukuksal düzenlemelerde kadın erkek ayrımcılığına ilişkin bütün hükümlerin eşitlik ilkesi gözetilerek yeniden düzenlenmesini hedefliyoruz” dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat