Özdilek

Ekonomi

KARTONSAN’DA GREV 1 TEMMUZ’DA BAŞLIYOR

Geçtiğimiz haftalarda grev ilanı asılan Kartonsan’da 1 Temmuz’da greve çıkılacak. Selüloz-İş Genel Başkanı Ergin Alşan, “Grev bizim için amaç değil araçtır. 1 Temmuz’a kadar bir gelişme olmazsa greve çıkacağız” dedi

23 Haziran 2013 Saat: 11:42
KARTONSAN’DA GREV 1 TEMMUZ’DA BAŞLIYOR
KARTONSAN’DA GREV 1 TEMMUZ’DA BAŞLIYOR
Başiskele Kullar bölgesinden faaliyet gösteren Kartonsan Farikası`nda örgütlü bulunan, başkanlığını Bekir Tanrıkulu`nun yaptığı Selüloz-İş Sendikası Kocaeli Şubesi ile iş veren arasında yürütülen toplu sözleşme görüşmeleri tıkandı. 31Ocak`ta başlayan toplu sözleşme görüşmeleri sendikanın taslak olarak sunduğu 75 madde üzerinden yürütülüyordu. İdari maddelerin tümünde anlaşan taraflar ücretlerle ilgili bir ilerleme sağlayamayınca sendika grev ilanını geçtiğimiz haftalarda asmıştı. 
 
164 İŞÇİ ÇALIŞIYOR
Kartonsan`da çalışan 164 sendikalı işçiyi ilgilendiren toplu sözleşme 1Eylül 2012 ve 31Ağustos 2014 tarihlerini kapsıyor. Selüloz-İş Sendikası taslak teklifinde, sendika üyesi işçilerin saat ücretlerine göre 1. yıl için 0.66 TL ile 2 TL arasında değişen iyileştirme artı enflasyon oranında zam istemişti. Sosyal yardımlarda ise yüzde 25 bir artış talep etmişti. İş veren ise bu artışları fazla bularak kabul etmemişti. Grev ilanını iş yerine asan Seluloz-İş Sendikası yetkilileri, iş verenle görüşmelerin halen sürdüğünü fakat 1 Temmuz`a kadar bir gelişme yaşanmazsa greve çıkacaklarını duyurdu.
GREVDEN KAÇMAYIZ
Grevin kendileri için amaç değil bir araç olduğunu belirten Selüloz-İş Sendikası Genel Başkanı Ergin Alşan, “İş verenle görüşmelerimiz sürüyor. İdari maddelerde anlaştık, fakat şu ana kadar ücretlerle ilgili bir ilerleme sağlanamadı. 1 Temmuz sabahına kadar bekleyeceğiz, görüşmelere devam edeceğiz. Eğer bir gelişme olmazsa, Anayasa`nın bize verdiği hakkı kullanacağız ve 1 Temmuz sabahı saat 08.00`de greve çıkacağız” dedi. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat