Özdilek

Kültür/Sanat

KARTEPE’YE ZİNCİRSİZ ÇIKMAYIN

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

       Kartepe’de kar yağışı sonrası ilçede yolların açık tutulması için belediye ekipleri çalışmalarını aralıksız devam ettiriyor. Kar ve buzlanmaya karşı yetkililer araç sürücülerine zincirsiz yolculuk etmemesi için uyarmakta. Kartepe zirvesi üzerinde geçen sezona göre etkili kar yağışı nedeniyle sezonun uzaması işletme sahipleri ile bölgede zincir satışı yapan kişilerin yüzünü güldürüyor.

 

Kartepe İlçesi’nde yüksek kesimlerde daha fazla etkili olan kar yağışları sonrası ana arter yollarda belediye ekipleri yol açma ve buzlanmaya karşı çalışmalarını 24 saat kesintisiz devam ettiriyor. İlçe içindeki ana arter yollarda Kartepe Belediyesi, zirveye çıkan yolda ise Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ekipleri koordineli bir şekilde çalışmakta. İşletmelerin yoğun olduğu Maşukiye’den zirveye çıkan dağ yolunda ise manzara seyretmek ve beyaz dokuda nostaljik bir gün yaşamak isteyen vatandaşlar soğuğa aldırış etmeden ilçeye gelmekte.

 

Zincirsiz veya kar lastiği olmayan araç sürücülerin çıkmaması tavsiye edilen güzergahta belediye ekipleri de yolun açık kalması için büyük uğraş vermekte. Bölgede işletmecilik yapan ve etkili yağışlarda zor durumdaki vatandaşlara yardım etmek için özel araçları ile iş tutan kişilerden biri olan Metin Atmaca, ziyaretçileri dikkatli olmaları konusunda uyarmakta. Araçları ile Kartepe manzarasını yaşamak için gelenleri zincirsiz çıkmamaları konusunda uyardıklarını ifade eden Atmaca, “Biz güzergahta işletmemiz yanı sıra yol yardım işi de yapmaktayız. Kötü hava koşullarından olumsuz etkilenen vatandaşlar için çekme, kurtarma, zincir satışı yaparak ekmek parası peşindeyiz. Otelden olsun diğer işletme sahipleri arkadaşlardan olsun yardım amacıyla gelen tüm talepleri karşılamaktayız” dedi.

 

Gün içinde sabahtan gece yarısına kadar hizmet veren yol yardım ekibi en çok zincir satışlarındaki artıştan dolayı memnun.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat