Özdilek

Kültür/Sanat

Kartepen'in Turizm Geyikleri

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

 

Kartepe'nin zirvesi Samanlığı Dağları'nın ormanlık alanına, doğadan eksilen yaban hayvanlarının üremesini sağlayıp doğal popülasyonu yeniden sağlamak amacıyla16 kızıl geyik salındı ve bölgedeki geyik sayısı 45 oldu..Doğaya salınan geyikler Turizmin simgesi olmaya başladı.

 

 

Kocaeli İl Çevre ve Orman Müdürlüğü 2006-2008 yılları arasında "Doğaya Yaban Hayvanı Yerleştirme Projesi" kapsamında Kartepe Pazarçayır Köyü'nde ormanlık alana 29 adet Kızıl Geyik salınmasının ardından geçen hafta 6 geyik, önceki gün de 10 geyik doğaya salındı ve bölgedeki geyik sayısı 45 oldu.

 

Doğaya geyik salma etkinliğine Kocaeli Vali Yardımcısı Ali Sözen, Doğa ve Milli Parklar Koruma Genel Müdürü Hüseyin  Karaosmanoğlu, Kartepe Kaymakamı Mustafa Ünaldı, Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, Kocaeli Çevre ve Orman İl Müdürü Osman Çakmak, Milli Parklar Şube Müdürü Nevzat Algan, Ak Parti Kartepe İlçe Başkanı Hasan Kandaz, Kartepe Belediye Meclis Üyesi Tacettin Akyol, Pazarçayır Köy Muhtarı Remzi Güler, Tema gönüllüsü gençler ve köy halkından oluşan doğa tutkunları hazır bulundu.

 

Avcılardan geyiklerin yaşam alanlarının kısıtlanmaması konusunda anlayış beklediklerini söyleyen Doğa ve Milli Parklar Koruma Genel Müdürü Hüseyin  Karaosmanoğlu, "Ülkemizin güzide bir yeri olan Kocaeli'nin Kartepe İlçesi'ne geyik salıyoruz. Doğal hayat her geçen gün zorlaşıyor. Hayvanların yaşam alanları büyük ölçüde azalıyor. Çok değerli avcı arkadaşlarımızdan bu konuda anlayış bekliyoruz. Bölgemizin güzelliği bu geyiklerle artacaktır. Geçtiğimiz haftayla birlikte 16 geyik salındı. Daha önce de bin 600 sülün salındı bu bölgeye. Bölgemizin yaban hayvan hayatı biraz daha renklenip güzelleşti." dedi.

 

Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık da doğal yaşamı desteklenmesi konusunda belediye olarak tüm imkanları seferber ettiklerini belirterek, “Kartepe'de doğal hayatın devamı anlamında yapılan bu tür çalışmalara herkes destek vermelidir. Nesli tükenmekte olan canlıların korunması amacıyla yapılan çalışmalar ile doğal yaşamın sürekliliği sağlanmış olacak” diyerek görüşlerini aktardı.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat