Özdilek

Siyaset

KARTEPE'NİN PATRONU BENİM!

AKP Kartepe İlçe Başkanı Hasan Kandaz, 'Kartepe'nin patronu Şükrü Karabalık gibi gözüküyor ama bu doğru değil. Kartepe'nin patronu benim' diyerek parti içinde başlayacak yeni bir polemiğin fitilini ateşledi

30 Ağustos 2013 Saat: 00:14
KARTEPE'NİN PATRONU BENİM!
KARTEPE'NİN PATRONU BENİM!
AKP Kartepe İlçe Başkanı Hasan Kandaz, ilçe kadın kolları başkanı Sevim Balaban, ilçe gençlik kolları başkanı Mete Aydın, SKM Başkanı Muharrem Top ve yöneticilerle birlikte Sukay Park'ta basın toplantısı düzenledi. İlçe başkanı Kandaz, basın mensuplarının sorularını yanıtlarken, parti içinde çok ses getirecek açıklamalar yaptı. Kandaz, belediye başkanı Şükrü Karabalık'ın Kartepe'nin patronu olmadığını aksine Başbakan Erdoğan`ın temsilcisi olarak patronun kendisi olduğunu söyledi.
 
HER ZAMAN HAZIRIZ 
Seçime daima hazır olduklarını söyleyen Kandaz, “Önümüzde  seçimler var. Biz zaten seçimmatik olduk, seçime daima hazır bir yapımız var. Kartepe'de siyaseten bir sıkıntımız yok. Birlik, beraberlik, dayanışma içinde halkımıza hizmet eden ve mücadele eden bir yapımız var. Son 4,5 yıldır elele vererek projelerin bir çoğunu tamamladık” dedi. 
 
HİZMETE DEVAM 
Sapanca yoluyla ilgili açıklamalarda bulunan Kandaz, “Sapanca yoluyla ilgili tartışmalar var. Muhalefet ‘Acısu'yu iki parçaya bölüyorsunuz` diye açıklama yapıyor. Bizim genel felsefemiz birleştirmeyle alakalı olduğu için böyle bir şeyin içinde olamayız. Halkımızın beklentileri doğrultusunda hizmete devam edeceğiz” diye konuştu. 
 
SEVİYESİZCE HAREKETLER 
Yaklaşık 5 aydır uçuş yapılamayan Cengiz Topel Havaalanı ile ilgili eleştirilere cevap veren Kandaz şöyle konuştu: “Siyasi partilerin temsilcileri ve milletvekilleri, seviyesizce davranıyor. Halka hizmet için değil buraya yapılan hizmeti baltalama anlayışıyla hareket ediyor. Biz bugüne kadar başladığımız hiçbir işi yarım bırakmadık ve bırakmayız da. Her şeyi doğru yaptığımızı savunmuyoruz, eksikliklerimiz olabilir. 
 
ZİL TAKIP OYNAYACAKLAR 
Biz halkımız için çalışmalar yaparken bazı vekiller tamamen kendi ihtiraslarına göre açıklamalar gerçekleştiriyor. Havaalanı aktarmalı da olsa yapılacak. Havaalanı kapandığı zaman neredeyse bazı kişiler zil takıp oynayacaklardı, o kadar memnun kalıyorlar. Biz bunun sonucunu halkımıza bırakıyoruz. Halkımız sandıkta bu anlayışa cevabını verecektir.” 
 
BAŞARI DİLEMEM AMA...
Kandaz, rakip siyasi partilerin belediye başkan aday adaylarına sadece bol şans dileyerek, “Diğer siyasi partilerin aday adaylarıyla ilgili fikir beyan etme gibi bir saygısızlık yapmam. Onu değerlendirecek olan o partidir. Bizim için A, B, C değişmez, biz işimize bakarız. Buradan kendilerine başarı dileğinde de bulunmak istemem, bol şanslar dileriz” ifadelerine yer verdi. 
 
BEN ADAY DEĞİLİM 
2014 yerel seçimlerinde belediye başkan aday adayı olmayacağını açıklayan Kandaz, “Benim bulunduğum konum belediye başkanlığından daha üst bir konum. Görev süremin sonuna kadar buradayım. Aday adayı olduğum yönünde çıkan söylentiler kesinlikle doğru değil. Şu ana kadar belediye başkan aday adaylığıyla ilgili bize gelip resmen başvuru yapan yok. Zaten partimizin hiyerarşisi belli” dedi. 
 
ADAYLIĞI DOĞAL 
Seçim takvimiyle ilgili konuşan Kandaz, “Seçim takvimi açıklanmadan kimsenin ‘aday adayıyım` deme şansı da yok. İnsanların gönlünde hedefleri vardır. Bizim de kulağımıza bazı isimler geliyor.Şükrü Karabalık, belediye başkanımız. 4,5 yıldır birlikte hizmet yaptığımız arkadaşımız. Biz omuz omuza vererek bugünlere geldik. Yaptıklarımızın hepsi ortada. Kendisi aday adaylığını düşünebilir bu da çok doğaldır” şeklinde konuştu.
 
MACERAYA GEREK YOK 
Anketlerde Karabalık'ın ön plana çıktığını söyleyen Kandaz, “Karabalık'ın adaylığı bizi kesinlikle üzmez, biz pozitif ayrımcılık yapmayız. Herkese eşit mesafede dururuz. Kamuoyu araştırmalarındaKartepe'de yeni bir maceranın peşine düşmenin de bir anlamı olmadığı kanaatindeyiz. Bizim kapımız kimseye kapalı değil. Hedefimiz; son aldığımız oyun üstüne çıkmak, isimler önemli değil” diye konuştu. 
 
YÜZDE 25'İ ÜYEMİZ 
Bölgede yaşayan seçmenin yüzde 25'ini partiye üye yaptıklarını söyleyen Kandaz, “Kartepe'de şu an 67 bin seçmenimiz var. Yıl sonu itibariyle bu sayının 70 bin civarında olmasını bekliyoruz. Zaten 70 bin seçmenin yüzde 25'i parti üyemiz. Buradan diğer siyasi partilere duyurulur. Diğerler partiler bir araya gelse o kadar oy alamıyor. Açıklama yapanlar kendi nefislerine nasıl geliyorsa öyle konuşuyorlar ama biz işimize bakarız” dedi. 
 
ZAMANINDA UYARDIK 
Belediye başkanı Karabalık`ı hata yaptığı zaman uyarıp uyarmadığı konusunda gelen soruya Kandaz, “Belediye başkanımızla her konuda aynı eksende düşünmüyoruz. O farklı biz farklı düşünüyoruz. Başkanımızın insanlarla olan ilişkileriyle ilgili kendisini asla uyarmam. O nasıl davranacağını bilir. Direk halkla alakalı, halka karşı herhangi bir sıkıntı verecek açıklaması olduğu zaman münasip zamanda uyarırız, bunu da zamanında yaptık” dedi. 
 
ÜNALDI'YA BOL ŞANS 
Belediye başkanı Şükrü Karabalık ile araları iyi olmayan ve geçtiğimiz günlerde tayini çıkan kaymakam Mustafa Ünaldı'ya başarılar dileyen Kandaz, “Kaymakamımızın Eskişehir'e atanması nedeniyle kendisine başarılar diliyoruz. İyisiyle kötüsüyle burada birlikte çalıştık. İnşallah burada yapmak isteyip de yapamadıklarını orada yapar. Kendisine bol şanslar diliyorum” demekle yetindi. 
 
ÇALIŞAN ADAY OLSUN 
Yerel seçimlerde kadın aday adaylarını görmek istediklerini söyleyen Kandaz, “Seçimlerde kadın ve genç kontenjanı mutlaka olacaktır. İstiyorum ki bizimle birlikte koşan, emek harcayan, maddi manevi yanımızda olan arkadaşlarımız meclis üyesi olsun, belediye başkanı olsun, vekil olsun. Benim gönlümden geçen bu. Ama mutlaka adaylarda bazı kriterler aranacak” diye konuştu. 
 
CEKET ATMAKLA OLMAZ!
Belediye başkanı Karabalık'ın bir açıklamasında ‘ceketimi koysam yüzde 50 oy alırım` şeklinde açıklama yapmasının talihsizlik olduğunu söyleyen Kandaz, “Ben o açıklamanın doğru olmadığını o zamanda söyledim. Bu işler ceket veya takım elbiseyle olmaz. Bu işler halkın gönlüne hitap etmekle olur. Gönüllere giden yolları inşa edemediyseniz sonucun ne olduğunu biz daha önce yaşadık. O gün talihsiz bir açıklama yapmıştır. O ifadeyi doğru bulmuyorum” dedi. 
 
PATRON POLEMİĞİ
Kartepe'nin patronun kendisi olduğunu söyleyerek şaşkınlık yaratan Kandaz, “Burada alınan başarı ve buranın patronu sanki Şükrü Karabalık gibi bir izlenim var. Ama burada siyaseten Başbakan`ın temsilcisi benim, yani patron benim. Milletvekilleri, büyükşehir belediyesi burada hizmet yapıyor. Bu hizmetler bir araya geldiğinde başarı Şükrü Bey`in değil AKP'nin başarısı oluyor.. Biz bu seçimde yine 13'te 13 yaparız” ifadelerini kullandı.
 
SANAYİCİLERE UYARI
İlçede bacalı sanayinin dikkatli yapılmasını konusunda sanayicileri de uyaran Kandaz, “Firmaların artık şehir dışında olma fikrine alışması gerekiyor. Çünkü şehrin içinde bacalı sanayi hoş durmuyor. MÜPA Mantar`ın koku veren bir bölümünü belediye olarak bir ay önce mühürledik. Kendilerine iki ay gibi bir süre verdik. Biz o fabrikada koku veren bölümün başka yerde açılmasını istiyoruz. Muhtemelen de öyle olacak” diyerek açıklamasını tamamladı. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat