Özdilek

Siyaset

Kartepeliler, CHP’ye dert yandı

CHP’liler köy ziyaretlerine ara vermeden devam ediyor.

14 Eylül 2014 Saat: 16:56
Kartepeliler, CHP’ye dert yandı
Kartepeliler, CHP’ye dert yandı

Önceki akşam İzmit’e bağlı Bayraktar ve Solaklar köyünü ziyaret eden CHP’liler, ardından Kartepe ilçesine bağlı Avluburun ve Eşme köylerini ziyaret edip, köy sakinleri ile bir araya geldi. Köylülerin sorunlarını dinleyen CHP’liler, sorunların çözümü için ne gerekiyorsa yapacaklarını ifade ettiler.

NE GEREKİYORSA YAPACAĞIZ

CHP İl Başkanı Yalçın Kuşkan ve Kocaeli Milletvekilleri Haydar Akar ve Mehmet Hilal Kaplan’a köy ziyaretleri  esnasında CHP Kartepe İlçe Başkanı Cumhur Karakadılar,İl Yöneticisi Semra Başlak,  CHP’nin Kartepe Belediye Meclis üyeleri Selahattin Altınkaya, Temel Ofluoğlu, Musa Ejderoğlu, Mine Koç  ve Hilmi Selçuk ve partililer katıldı. Mavi Dil Hastalığı nedeniyle karantinaya alınan Avluburun köyünde hastalık hakkında bilgi veren CHP’li vekiller konuyu meclise taşıyacaklarını belirttiler. Her iki köyde de yoğun bir ilgi ile karşılaşan CHP’liler, ziyaretler sonunda köylerden oldukça memnun ayrıldı.

AVLUBURUN: “SAHİPSİZ KALDIK”

“Burada sahipsiz kaldık” diyen Avluburun köylüleri, “Kimse bizimle ilgilenmiyor. Yaklaşık 4, 5 bin küçük baş hayvan var ve 12 tanesi şuan Mavi dil Hastalıktan öldü. Tarım İlçe’den gelip inceleme yaptılar başka da bir şey söylenmedi” dediler. “Torba Yasası boş çıktı” diyen köylüler, “Köylü için bekleyenler için boş çıktı ama diğer bekleyen zenginler için dolu çıktı “ diye konuştular.

KANALİZASYON SIKINTISI

“Kanalizasyonumuz Eşme deresine gidiyor” diyen Avluburun köylüleri, “Eşme deresinden de Sapanca gölüne dökülüyor sonra da bize içme suyu olarak geri geliyor. Dereden hayvanlar bile su içmiyor” dediler. “Çöplerimiz şuan düzenli şekilde alınıyor” diyen köy sakinleri ancak 15 gün sonra Kartepe Belediyesine geçecek ondan sonra ne olur bilemeyiz “ diye konuştular. “Hayvan ürünleri para etmiyor” diyen köylüler, “ Hayvan ürünleri biraz para etmeye başladı. Hükümet eti ithal etmeye, hayvan ürünlerini ithal etmeye başladı. Bu şekilde köylü para kazanamıyor” dediler.

EŞME SAHİLİ KOKUYOR

“Avluburun’la Eşme arasında ara yolumuz var” diyen Eşme sakinleri, “Yolumuz düzgün değil. Kanalizasyonumuz ormana akıyor” diye dert yandılar. Mazotun pahalı olmasından sıkıntı yaşadıklarını söyleyen Eşme sakinleri, “Mazot alamayınca tarım yapamıyoruz” dediler. Eşme Sahili’nin oldukça pis olduğunu söyleyen Eşmeliler, “Sahilde pis bir koku var. Sapanca Gölü çekilince suyun içindeki pisliklerde su yüzüne çıktı” diye konuştular.

SOĞUK HAVA DEPOSU İSTEDİLER

Soğuk hava deposunun olmamasından dolayı sıkıntı yaşadıklarını söyleyen Eşmeliler, “Bu bölgenin yüzde 90’ı meyvecilikle uğraşıyor. Soğuk hava deposu olmaması da bizler için büyük sıkıntı “ dediler. Eşme’de bir tane trafik ışığı olduğunu söyleyen Eşme sakinleri, bu ışıkta iki ay içinde iki ölümlü kaza dört tane de büyük hasarlı kaza meydana geldi. Işıkların olduğu bölgede uyarıcı levhaların olması bu kazaların azalmasında önemli katkı sunar” diye konuştular.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat