Özdilek

Kültür/Sanat

Kartepeli Çocuklar “Meddah” İle Tanıştı

Yaptıkları sosyal ve eğitici etkinleriyle dikkat çeken Kartepe Belediyesi Bilgievleri, çocukların bedensel ve ruhsal gelişimlerine katkıda bulunmak üzere geniş bir yelpaze de çalışmalarını sürdürüyor.

21 Kasım 2016 Saat: 12:00
Kartepeli Çocuklar “Meddah” İle Tanıştı
Kartepeli Çocuklar “Meddah” İle Tanıştı

Sağlıktan, sanata, bilimden, spora kadar her konuda çocukların ufkunu açan, vizyonunu genişleten faaliyetleriyle velilerin takdirini toplayan Kartepe Belediyesi Bilgievleri öğrencileri, geleneksel Türk Tiyatrosunun önemli karakterlerinden biri olan “Meddah” ile hem tanıştı, hem de eğlendi.

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’in, çocuklar konusundaki hassasiyeti, onlara verdiği değer, Kartepe’deki çocuk odaklı projeler ile kendini gösteriyor ve Kartepe halkının da dikkatini çekiyor. Son olarak KArtepe Belediyesi, Maşukiye Mahalle Konağı'nda bulunan Mevlâna Bilgi Evi’nde “Meddah” karakterini ağırlayarak, tarihin tozlu sayfalarına sıkışmış hikâyelerle, Bilgi Evi çocuklarını hayal dünyalarında bir zaman yolculuğuna çıkardı. Kartepe Belediyesi Bilgi Evleri’nin konuğu olan Meddah karakteri; ders verici, şaşırtıcı ve eğlenceli hikâyelerle çocuklarımızın hafta sonu eğlencesi oldu. Bilgi evi öğrencileri kendilerine çeşitli hikayeler anlatan ve şakalar yapan Meddah karakterine büyük ilgi gösterdi.

Geleneksel Türk Tiyatrosunda önemli bir yere sahip “Meddah” karakteri ile ilk kez karşılaşan bilgi evi öğrencileri yapılan bu güzel organizasyon için Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’e  öğretmenleri aracılığı ile teşekkürlerini iletti.

Okullar açıldıktan sonra da etkinliklerine hız kesmeden devam eden Kartepe Belediyesi Bilgi Evleri eğitici ve eğlenceli programlar ile Kartepeki öğrencilerin sosyal ve kültürel gelişimlerine katkı sağlamaya devam edecek.

Haber: Veysel Kavrayan

veyselkavrayan@gmail.com

 

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat