Özdilek

Kültür/Sanat

KARTEPE'DE TURNA BALIĞI TUTMA ŞENLİĞİ

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

Kartepe Belediyesi ile Kocaeli Amatör Olta Balıkçıları ve Doğal Hayatı Koruma Derneği'nin (KAMADER) ortaklaşa düzenlediği Kartepe 2.Turna Balığı Tutma Şenliği 24 Nisan 2011 Pazar günü Derbent Deresi'nde yapılacak.

 

Bu yıl ikinci kez düzenlenecek turna balığı tutma şenliği için Kartepe Belediyesi ve KAMADER yetkilileri olta balığı sevenleri yine Derbent'e bekliyor. Kartepe'de doğal hayatın korunmasına katkı vermek, Kartepe sınırları içinde kalan Sapanca Gölü’nde ki balık popülaritesine dikkat çekmek, bilinçsiz balık avlanmayı önlemek, amatör balıkçılığı özendirmek ve başta olta balığı tutkunları olmak üzere halkın ilgisini bölgeye çekme düşüncesi ile düzenlenen şenlikte sürpriz ödüllü çöp toplama ve fotoğraf yarışması da yapılacak.

 

7'den 77'ye herkese açık olan yarışma tek günde tamamlanacak. Yarışmaya başvurmak isteyen olta balığı tutkunları başvuru formlarını Kartepe Belediyesi hizmet binası ile Derbent’teki Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nden, KAMADER’den ve tüm balık malzemesi satan il genelindeki av bayilerinden temin edebilecek. Ücretsiz katılımın sağlandığı yarışmada dereden tutulacak canlı yem kullanımı da serbest bırakıldı.

 

24 Nisan 2011 Pazar günü saat 06.30'da başlayacak yarışma Kamader'de görev yapan hakem heyeti gözetiminde gerçekleşecek. Özel jüri tarafından değerlendirmesi yapılacak şenlikte sürpriz ödüllü çöp toplama ve fotoğraf yarışması da düzenlendi. Yarışmada en büyük turna balığı tutan balıkçılar ile en çok balık tutanlar arasında ilk üç dereceye girenler ödüllendirilecek. En genç balıkçı, en yaşlı balıkçı yanı sıra çeşitli mansiyon ödülleri katılımcıların ödüllendirileceği yarışmada dereceye girenlere olta ve malzeme hediye edilecek.

 

Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık ve Kamader Başkanı Engin Uztürk, şenliğe katılımın yüksek olacağını ifade ettiler. Başkan Karabalık, geçen yıl gördükleri ilgi sonrası gelenekselleştirme adına bu yıl ikincisini düzenledikleri Turna Balığı Tutma Şenliği’ne katılımın daha da yüksek olmasını beklediklerine dikkat çekerken herkesi Kartepe’ye davet etti.

 

Kamader Başkanı Uztürk de gölde belli bir balık potansiyeli olduğunu ve bunu bilinçsiz avlanmayla tüketilmemesi, çevre güzelliklerinin korunarak daha sağlıklı ve yaşanabilir hale getirilmesi için bu tür şenliklere önem verdiklerini kaydetti. Kartepe İlçesi'nde olta balıkçılığını marka haline getirme adına belediye ile ortak organizasyonlara imza atmaya devam ettiklerini de açıklayan Uztürk, “Haydi alın oltanızı gelin balık tutalım” diyerek seslendi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat