Özdilek

Kültür/Sanat

Kartepe'de Hipodrom Heyecanı

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

 

 

Kartepeliler bugün Tarım ve Köy İşleri Bakanı Mehdi Eker’i ağırlayacak. Kartepe’de bir dizi inceleme ve açılışa katılacak Bakan Eker’in TJK Kartepe İdman Merkezi’nin hipodroma dönüştürülmesi ile ilgili kararı ilçe halkı tarafından heyecanla bekleniyor.

Kartepe İlçesi’nin iklim koşulları nedeniyle yıllardır at haraları ile dünyanın gözbebeği olduğu bilinmekte. Bu bilinçle mevcut TJK Kartepe İdman Merkezi’nin hipodroma dönüştürülerek yarışlara açılmasının bölgenin hem ekonomik hem de sosyal yaşantısına hareketlilik kazandıracağına inanan Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık da bu konuda göreve geldiği ilk günden itibaren girişimlerde bulundu.

Eşsiz doğal güzelliklerine sahip olması ve mevcut iklim yapısı nedeniyle de rağbet gören Kartepe İlçesi’nde at yetiştiriciliği yanında yarışların da gerçekleşmesi için Sarımeşe’de geleneksel hale getirilen Kurtuluş Kupası Yarışları ile bu heyecan sürekli dorukta tutulmaya çalışıldı. İlçede bulunan 480 at harasının şu anda boş kalması at yetiştiriciliğinde saygın bir konumda olan ilçenin tekrar ön plana çıkartılması hedefleniyor. İlçede at yetiştiriciliği ile alt yapısı tamam olan ve mevcut idman merkezi ile yarış alanına sahip olan ilçede tek eksiklik hipodromun tribünleri.

15 Ocak 2010 Cumartesi günü saat 15.30’da hipodroma dönüştürülmesi beklenen Sarımeşe’deki TJK İdman Merkezi’nin mevcut durumunu yerinde görmek için gelecek. Bakan Mehdi Eker'in vereceği yanıtın heyecanla beklediklerini belirten Başkan Karabalık, geleceğin ve değişen Kartepesi için çalıştıklarını dile getirdi. Başkan Karabalık, “Kartepemiz turizm, sanayi ve tarım alanları ile örnek ve yıldız olmaya aday bir ilçe olarak kar kayağı, su kayağı, hipodromu ile de bir çekim merkezi olacak yapıya sahip bir bölgedir. Kültürümüzde yer alan at ve at yetiştiriciliğini teşvik edecek yarışların gerçekleşeceği hipodrom sayesinde bölge halkının kazanımları daha da artacaktır” dedi.

Bakan Mehdi Eker’in vereceği olumlu karar ile ilçenin kalkınmasında önemli bir adımın daha atılacağına dikkat çekti. Başkan Karabalık, “Doğasıyla yaşanan dünya ile yarışan Kartepe için çalışan bizler hükümetimizin de desteğini alarak Bakanımızın oluru ile ilçemize kazandırılacak hipodromun tribünlerin de yapılması yönünde verilecek talimatını bekliyoruz. Urfa, Elazığ, Bursa, Diyarbakır’dan sonra ilçemizdeki hipodromlarda TJK yarış takvimi çerçevesinde koşulacak yarışlarla İstanbul, Ankara ve İzmir’de yıllardır süren heyecanın taşınması sağlanmış olacak” dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat