Özdilek

Kültür/Sanat

Kartepe’de 19 Mayıs Coşkusu

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 92’inci yıldönümü kutlamaları Kaymakamlık önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ardından Kartepe Yakup Altun Stadı’nda ki kutlamalarla sürdü.

 

Kartepe İlçesi’ndeki 19 Mayıs kutlama programı, Kaymakamlık önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ile başladı. Kartepe Kaymakamı Mustafa Ünaldı, Garnizon Komutanı Jan. Üsttğm. Serkan Esen, Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Cansız, İl Genel Meclisi Başkanı Fahim Kılıç, daire müdürleri, belediye yetkilileri, il genel ve meclis üyeleri ile siyasi parti temsilcilerinin de katıldığı törenler ardından stadyuma geçildi. Kapalı havaya rağmen tribünler vatandaşlar tarafından kısa sürede dolduruldu. Kartepe Yakup Altun Stadı’nda ilçe protokolünün öğrencilerin ve halkın bayramını kutlamasıyla başlayan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 92’inci yıldönümünde hep bir ağızdan İstiklal Marşı okundu. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Cansız yaptı. Gençler adına konuşma yapılması, şiirlerin, Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi, Gençliğin Atatürk’e cevabı, şeref çağrısı ve Gençlik Marşları öğrenciler tarafından okunması ardından, haftaya ilişkin yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

 

Tören geçişi ardından kutlamalarda öğrenci grupları bayram gösterilerini başarı ile sundular. Kartepe Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Arslanbey Fevziye Tezcan Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Pireli Anadolu Lisesi, Yıldız Entegre Ticaret Meslek Lisesi, Çelik Halat Lisesi öğrencilerinin Bağımsızlığın ayrılmaz örgüsü, Cumhuriyetin dinamik bekçileri, Gelenekten geleceğe Türkiye konulu saha içi gösterileri Yükselen Egemenlik konulu muhteşem final tablosu ile sona erdi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat