Özdilek

Spor

Kartepe Otomobil Sporları ile Şenlendi

2013 Türkiye Tırmanma Şampiyonası'nın 7. ayağı, hafta sonu 6 ayrı kategoride toplam 18 pilotun katılımı ile Kartepe'de düzenlendi.

6 Ağustos 2013 Saat: 17:51
Kartepe Otomobil Sporları ile Şenlendi
Kartepe Otomobil Sporları ile Şenlendi

Kısa adı KOSDER olan Kocaeli Otomobil Sporları Kulübü tarafından KartepeBelediyesi katkıları ile düzenlenen organizasyon, 6 kilometrelik asfalt zeminli parkurda iki çıkış üzerinden koşuldu.

Kategori 1 Peugeot 106 GTI ile geçtiğimiz yılın Tırmanma Kategori 1 Şampiyonu Ahmet Salih Kandemir'in birinciliği ile sonuçlanırken, İzmir'den Fiat Palio ile Yüksel Duvarcı ikinciliğin sahibi oldu.

Kategori 2'de İzmirli pilot Egemen Çivicioğlu Peugeot 106 GTI ile kategorisinde günün en hızlı ismi olurken, Fiat Palio KitCar ile İstanbul'dan Ufuk Yavuz ikinciliği vePeugeot 106 GTI ile kariyerinin ilk startını alan Eskişehir'den Rıdvan Dereliüçüncülüğü elde etti.

Kategori 3'de yarışa Kocaeli'den Peugeot 206 RC ile katılan Tansel Karasubirinciliği elde ederken, hemşerisi Özer Doğançay Honda Civic Type-R ile ikinci sırada yer aldı.

Kategori 4, Renault Clio R3 ile kısa bir aradan sonra parkurlara dönen Ali Gülan'ın liderliği ile sonlandı. Gülan aynı zamanda 03:03,12 ile günün en iyi zamanına da imza atarken, İzmirli Opel Corsa S1600 pilotu Ayhan Germirli ikinciliğin ve PegasusRacing adına Fiat Punto S1600 ile yarışan Alkan Erden üçüncülüğün sahibi oldu.

Kategori 5'de İzmirli Renault Clio Sport sürücüsü Erkan Yanıkoğlu, AntalyalıSubaru Impreza pilotu İbrahim Şendil'in önünde birinciliği kazanmayı başardı. Bu kategoride üçüncülüğü yarışa Bursa'dan Opel Astra GSI ile katılan Ahmet Keskinelde etti.

Kategori 6'da İzmirli Opel Corsa S1600 sürücüsü Kamil Karataş birinciliğe ulaşırken, iki Opel Astra GSI pilotundan Ankaralı Tansel Tunca ikinci, Bursalı Selçuk Yalçın da üçüncü oldular.

Organizasyon sonunda ödül töreni Kuzu Yaylası piknik alanında düzenlendi. Dereceye giren pilotlara ödüllerini Tosfed Başkanı Metin Çeker, Tosfed Genel Sekreteri Mete Bayrakçı, Kartepe Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Bülbül ve organizasyon yetkilileri verildiler.

Türkiye Tırmanma Şampiyonası'nın 8. ve son yarışı 17-18 Eylül tarihlerinde AnkaraOtomobil Sporları Kulübü tarafından Bolu Abant'ta organize edilecek.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat