Özdilek

Kültür/Sanat

Kartepe Gençlik Meclisi Yeni Yıla Yeniliklerle Giriyor

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

Yerel ve ulusal anlamda üretilecek gençlik projelerine katkı sağlamayı hedefleyen ve bu amaçla Kartepe sınırları içerisinde faaliyet gösteren; lise, üniversite ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve Kartepeli gençlerin yer aldığı Kartepe Kent Konseyi Gençlik Meclisi, önceki gün üçüncü genel kurulunu gerçekleştirdi.

 

Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde gerçekleşen genel kurul toplantısında Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, Kartepe Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nurdane Erişti, Kartepe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Cansız, belediye başkan yardımcıları ve meclis üyeleri ile gençler hazır bulundu. Gülten Koşanoğlu, Furkan Ali Kandaz, Emine Yurtsever , Ali Özdemir ve Metehan Yaşa'dan oluşan divan nezaretinde gerçekleşen genel kurul öncesi verilen kokteylde gençler kaynaşma imkanı da buldular.

 

2009 yılında kurulan Kartepe Kent Konseyi bünyesinde yürüttükleri faaliyetlerine ivme kazandırarak devam edeceklerini ifade eden, Gençlik Meclisi Başkanı Ali Özdemir; “Hayal gücü yoksa bilginin ve paranın da önemi yok. Hayallerin gerçeğe dönüşmesi noktasında da bu platformların önemi çok büyük. Hiçbir zaman hayallerinizi söylemekten çekinmeyin, dile getirmekten geri adım atmayın. Bugün yeryüzünde var olan her şeyin bir hayalle başladığını, somut gerçeğe dönüşene kadar altında çok büyük emek ve mücadele olduğunu unutmamamız gerekir. Sayın üyelerim bize sunulan bu platformda yetki ve inisiyatif bizlerin elinde” dedi.

 

Genel kurul toplantısına katılan Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık gençlerin tüm projelerine tam destek verdiğini ifade etti. Karabalık “Gençlerimizin bir yıl içinde yaptıkları çalışları takdir ediyoruz. Bundan sonra yapacakları projelerin daha da başarılı olacağına inanıyorum. Meclisimizin 3. Genel Kurullarının hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 

Yerel ve Ulusal sorunlara çözüm üretebilme; proje ve sorunların gerekli mercilere iletilmesi ve toplumun her kesiminden gençlerin fikirlerini özgürce ifade edebileceği sivil bir platform olan. Kartepe Kent Konseyi Gençlik Meclisi divan başkanlığına gelen 3 önerge kabul edildi Meclisin yeni yürütme kurulu isimleri oy çokluğu ile kabul edildi.

 

Divana sunulan yönergelerden; model uçak, model roket, radyo kontrollü model uçak, planör, yamaç paraşütü, paraşüt, delta kanat ve microlight (motorlu delta kanat) kursları, “Sanat ile farkındalık” adıyla sergilerin düzenlenmesi. İlçemizdeki ve çevre ilçe gençlerini kapsayan genç liderlik eğitim programlarının düzenlenmesi. Sokak çocuklarının hayata kazandırılmasına yönelik sportif faaliyetlerde bulunulması.“Öss’yi başarmaya hazır mısın?” konulu üniversiteye hazırlanan öğrencilere yönelik motivasyon etkinliklerinin hazırlanması maddeleri oy çokluğu ile kabul edildi.

 

Kocaeli Genç Kanatlar Derneği Yönetim Kurulu adına başkanları Onuralp Lüleci, 2011 yılında Kartepe Kent Konseyi Gençlik Meclisi bünyesinde açmayı planlandıkları kurslar hakkında kısa bir sunum yaptı. Gerçekleştirilen seçimler sonucunda; Metehan Yaşa, Erdi Karabalık, Sadık Yılmaz, Selçuk Usta, Nihat Tuğal, Dilek Nart, Ceyda Çakarel, İsmail Metin, Furkan Ali Kandaz, Onuralp Lüleci, Günay Buran, Tuğba Erişti, Abdullah Tutak ve Ozan Yeni yürütme kuruluna seçildiler.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat