Özdilek

Kültür/Sanat

Kartepe, EMITT Fuarı İle Dünyaya Açılıyor

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

Turizm profesyonellerinin uluslararası buluşma platformu Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT) dün (10 Şubat 2011) TÜYAP Beylikdüzü Fuar Merkezi'nde 15. kez kapılarını açtı. Kartepe İlçesi'nin de 10. Hall'de kış ve doğa turizmi ile 2 farklı standda turizmcilere tanıtılmakta. EMITT Fuarı ile dünyaya açılan Kartepe İlçesi'nin tanıtımlarında önemli pay sahibi Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, “Kartepe turizm ile gelişim göstermektedir. Bunu da bu fuarda turizmcilere göstererek bölgemize daha çok yerli ve yabancı turist çekmekteyiz” dedi.


Dünyanın dört bir yanından gelen turizm profesyonellerini bir araya getirerek profesyonel bağlantılar geliştirmeleri ve işbirlikleri kurmaları için fırsatlar yaratan EMITT tatilcilere de binlerce tatil seçeneği ve uygun fırsatlar sunuyor. Bu yıl 10 salonda toplam 65 bin metrekarede gerçekleştirilen EMITT Fuarı'nda folklor dans gösterilerinden yöresel yemek ikramlarına birbirinden renkli etkinlikler, sürpriz çekilişler, fırsatlar ziyaretçileri bekliyor. Ekin ve ITE Group tarafından düzenlenen EMITT'e Türkiye'nin belli başlı tüm seyahat acenteleri, tur operatörleri, otelleri, havayolu şirketleri, bölgesel kalkınma ajansları, İl Kültür ve Turizm Müdürlükleri, beldeler ve 60 ülkenin Turizm Bakanlıkları ve temsilcilikleriyle birlikte tur operatörleri, otelleri, havayolu ve kruvaziyer şirketleri ile turizme yönelik ürün ve hizmetleri olan tüm kuruluşlar katılıyor.


Uluslararası arenada adını duyurmak isteyen ülkelere, illere ve beldelere eşsiz bir tanıtım fırsatı sunan EMITT Fuarı'nda yer alan ilçelerden biri de Kartepe. Kartepe Belediyesi öncülüğünde 7 personel ile kayak ve doğa turizmi standlarında tanıtımları yapılan ilçe tüm ayrıntıları ile ziyaretçilerin ilgisini çekmekte. Fuarın açılışında Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık'ın yanı sıra Kartepe heyetinde başkan yardımcıları Zafer Arat, Hüseyin Bülbül, Kültür Müdürü Salih Çevik de hazır bulundu. 30 ve 20 m² iki farklı standda özellikle kış turizmi yanı sıra eşsiz doğal güzellikleri ile doğa sporları konusunda da iddialı olan Kartepe tanıtımlarında fuar ziyaretçilerine tanıtım broşürleri, bölgede yetişen elma, armut ve ayva gibi ürünlerde ikram edilmekte.

 

Yerli ve yabancı çok sayıda konuğun ziyaret ettiği fuarın açılışında Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, ilçenin tanıtımı anlamında İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan Zamburkan ve Green Park Hotels Resorts Yönetim Kurulu Başkanı Adil Üstündağ ile ziyaretçilere hoş geldin dileklerini iletti. İş ve siyaset dünyasının da dikkatini çeken Doğu Marmara Kalkınma Ajansı öncülüğünde Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu ve Yalova illerinin ortaklaşa hazırladıkları standlar ziyaretçi akınına uğradı.

 

Kış ve doğa sporları standlarında Kartepe kayak sporu tutkunlarının ilgi odağı olurken fuar ile ilgili Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, “Doğasıyla yaşanan dünyayla yarışan Kartepe, burada çok önemli bir sınav vermektedir. Bu fuara katılım göstermemiz ilçemizin Uluslar arası düzeyde tanıtımı anlamında ilgililere ulaşmamız anlamında da çok faydalı oldu. Her geçen gün hızla gelişen ilçemizin tanıtımını artık uluslararası platformlara da taşıyarak Kartepe'yi çekim merkezi yapmaya devam edeceğiz” dedi.

 

İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan Zamburkan da , “Kartepe gerçekten doğasıyla kış sporları ile dünyada eşi benzeri olmayan doğal güzellikleri ile bir çekim merkezidir. Bir yanda Sapanca Gölü, diğer yanda Kocaeli Körfezi ile pek çok aktivitenin yapılabildiği bir merkez. Bu nedenle Turizm Müdürü olarak herkesi Kocaeli ve Kartepe'ye bekliyoruz” dedi. Adil Üstündağ da, “Kartepe Türkiye'nin parlayan yıldızıdır. Kartepe'de şu anda 2 metre kar var. Buradaki güzellikleri herkesin görmesi ve yaşaması için tüm dünyayı Kartepe'ye bekliyoruz. Kış turizmi ve doğa turizminin nimetlerinden faydalanmak için insanların başka yer aramasına gerek yok çünkü Kartepe var” dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat