Özdilek

Güncel

Kartepe’de yarış turizmi sezonu

İlimizin Kartepe ilçesinin, özellikle kış turizm merkezi olması hedeflenmiş, hatta kimileri, Kartepe’yi Türkiye’nin Davos’u yapmaktan bile söz etmişti. Ancak, Kartepe ilçesi, bugüne kadar kış turizminden beklediği hareketliliği gö

2 Kasım 2014 Saat: 15:20
Kartepe’de yarış turizmi sezonu
Kartepe’de yarış turizmi sezonu

Dün itibariyle Kartepe ilçesinde, Sarımeşe’deki hipodrom sayesinde at yarışı turizmi sezonu başladı. Kartepe Hipodromunda 9 hafta devam edecek, toplam 18 yarış gününün ilkinde dün küçük hipodroma binlerce kişi akın etti. Üstelik bunların çok büyük bölümü İstanbul’dan gelen, para harcayan barışseverlerdi.

TJK’nın resmi koşularına ilk kez geçen yıl açılan Kartepe Hipodromu’nun yolları çok bozuktu. Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez sözünü tutmuş. Kartepe Sarımeşe Hipodromu’na giden yollar pırıl pırıl asfaltlanmış. Geçen yılki gibi çamur, otopark sorunu yoktu.  Dün 7 koşunu programı izlemek için Kartepe Hipodromuna gelen yarış severler, tertemiz havada güzel bir gün geçirdiler.

Sarımeşe’deki Kartepe Hipodromunun çevresi belediye tarafından gayet güzel düzenlenmiş. Ancak Hipodromun içinde çok eksikler var. Türkiye Jokey Kulübü (TJK) hipodrom alanı içinde geçen yıla göre bazı yenilikler yapmış olmakla birlikte, tesisteki tek tribün çok yetersiz. Yarış severlerin büyük bölümü, gün boyu ayakta beklemek zorunda kalıyorlar. Hipodrom alanı içinde doğru dürüst bir kafeterya, restaurant bulunmaması da önemli bir eksiklik.  TJK’nın geçen yılkı koşullardan sonra verilen ara içinde bunları tamamlaması bekleniyordu.

Toplam 18 yarış gününden oluşacak Kartepe Sezonunda her hafta Çarşamba ve cumartesi günleri koşalar yapılacak.  Her hafta Çarşamba ve cumartesi günleri Sarımeşe’deki hipodroma hem İzmit’ten, hem çevre illerden binlerce yarış meraklısının gelmesi,  bölgeye önemli gelir bırakması bekleniyor.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat