Özdilek

Kültür/Sanat

Kartepe’de Tarihi Mezar Taşları Gün Yüzüne Çıkartılıyor

Kartepe Belediyesi, Maşukiye Mezarlık Alanı’ndaki eski mezar taşları kitabelerinin okunması ve çevre düzenlemesi ile ilgili proje çalışması yaptı.

2 Aralık 2014 Saat: 09:50
Kartepe’de Tarihi Mezar Taşları Gün Yüzüne Çıkartılıyor
Kartepe’de Tarihi Mezar Taşları Gün Yüzüne Çıkartılıyor

     İpek yolunun (Ticaret yolu) geçmiş izlerini taşıyan Kartepe İlçesi’nin tarihi dokusu kaybolmadan gün yüzüne çıkartarak turizm değerlerine artı değer daha kazandırma hedefindeki Kartepe Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğü, Maşukiye Mezarlık Alanı ile ilgili bir proje çalışması başlatıyor.

         Başkan Üzülmez, “Geçmişini bilmeyen, geleceğini inşa edemez sözünden hareketle yola çıkarak, mevcut değerlerimizi gün yüzüne çıkartıp hem tarihimize hak ettiği değeri vermeyi hem de bu varlıklarımızı önce Kartepelilerin tanımasını, öğrenmesini sonra da turizm değerine dönüştürerek ilçemize prestij ve kazanç sağlamayı hedefliyoruz” dedi.

Kartepe’de koruma altında olan tarihi Maşukiye Kabristanlığı’nda eski mezar taşları kitabelerinin okunması ve çevre düzenlemesi ile ilgili proje Kültür Varlıkları Kurulu tarafından da onaylandı. Kartepenin turizm değerlerine eski mezar taşları kitabelerini de katarak kültür turizmine de katkı vermek düşüncesiyle yürütülen projenin Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından uygulanması ile ilgili ihale çalışması da başladı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat