Özdilek

Eğitim

Kartepe Bilgi Evleri Kızılay Haftasını Unutmadı

Kartepe Belediyesi Bilgi Evleri, Kızılay Haftası nedeniyle bir etkinlik düzenledi. Türk Kızılay Derneği Kartepe Şubesi yetkililerinin katılımı ile gerçekleştirilen etkinlikte bilgi evi öğrencilerine Kızılay Derneği ve faaliyetleri hakk

6 Kasım 2016 Saat: 19:09
Kartepe Bilgi Evleri Kızılay Haftasını Unutmadı
Kartepe Bilgi Evleri Kızılay Haftasını Unutmadı

Maşukiye Mahalle Konağında bulunan ve Kartepe Belediyesi Mevlana Bilgi Evinde eğitim gören öğrenciler, önemli gün ve haftalar etkinlikleri kapsamında Kızılay Haftasını da kutlamayı ihmal etmedi. Mevlana Bilgi Evi öğrencileri için, her yıl 29 Ekim - 4 Kasım tarihleri arasında kutlanan Kızılay Haftası sebebiyle Kızılay bilgilendirme ve bilinçlendirme programı haftaiçinde  düzenlendi.

Minikler Türk Kızılay’ını Yakından Tanıdılar

Kartepe Belediyesinin davetiyle  Kızılay Haftası programına katılan, Kartepe Kızılay Şube Başkanı Osman Kocaman ve Kocaeli Genel Hizmet Şube Yöneticisi Burçak Aydın, Bilgi Evi öğrencilerinin Türk Kızılay Derneği ile ilgili sorularını yanıtladı. Kızılay Derneği yetkilileri; “Kızılay nasıl bir dernektir?”, “Görev ve sorumlulukları nelerdir?”, “Vatandaşa hangi tür hizmetlerde bulunur?” gibi soruların cevabını çocukların anlayacağı ve akıllarında kalacağı şekilde örnekleri ile anlattılar. Türk Kızılay Derneği hakkında, kısa bir sunum gerçekleştiren dernek yetkilileri, geleceğin kan bağışçısı miniklere kan bağışının önemi ile ilgili fayda ve farkındalık sağlayan açıklamalarda da bulundu.

Etkinlik sonunda öğrencilere ve Kızılay yetkililerine kuru pasta ve meyve suyu ikramı yapılırken, bilgi evi öğrencileri Kızılay haftası etkinliği ile Türk Kızılayı gibi köklü ve hayati önem taşıyan bir yardım kuruluşunu da yakından tanıma fırsatı elde ettiler.

Haber: Veysel Kavrayan

veyselkavrayan@gmail.com

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat